Fazla Ödenen Prim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adcetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaş bir mükellefim bağkurdan emekli oldu. Emekli olmadan önce günün dolmamıs deyip bir ay fazladan prim yatırdılar. simdi borç sorgulamasına bakıyorum fazla ödeme görünüyor. Adam emekli oldu maas almaya basladı o fazla parayı isteyebilirmiyiz.

Ynt: Fazla ödenen prim

Merhaba
Aynı uygulamayı yaşayan çalışanım yaklaşık 9.000.- fazla ödeme yapmış. Emeklilik başvurusu yaptı emekli olamadı ama fazla ödeme olarak yaptığı tutarı geri aldı. işlem biraz uzun sürüyor ama alınabiliyor.

Ynt: Fazla Ödenen Prim

5510 sayılı Kanun 89 uncu maddesi üçüncü fıkrasında ;

Yanlış veya yersiz alınmış olduğu tespit edilen primler, alındıkları tarihten on yıl geçmemiş ise, hisseleri oranında işverenlere, sigortalılara, isteğe bağlı sigortalılara veya genel sağlık sigortalılarına veya hak sahiplerine kanunî faizi ile birlikte geri verilir. Kanunî faiz, primin Kuruma yatırıldığı tarihi takip eden ay başından, iadenin yapıldığı ayın başına kadar geçen süre için hesaplanır. Ancak Borçlar Kanununun 65 inci maddesi hükmü saklıdır.

Hükmüne yer verilmişitir.Mükellefinizin ödediği prim emeklilik hesabında dikkate alındığından
iadesi söz konusu değildir.

Ynt: Fazla Ödenen Prim

ry08 teşekkürler. Şimdi sen söyleyince aklıma geldi. emekli maaşları yatan prime göre hesaplanıyor. Yani aslında fazla gözünen para fazla değil. Heralde doğru anladım. ( Bu arada ben bugün sana ikinci kez teşekkür ediyorum. İşi gücü bıraktın benim sorularıma cevap mı yazıyorsun :D :) )