Fikir Teatisi: Taksitli Satışlarda Kdv Beyanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heerdeem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

heerdeem

Katkı Sunan Üye
selamlar

malum olduğu üzere kdv malın teslimi/ hizmet verilmesi ile doğmaktadır. Diyelim ki taksitli satışla mal bir sonraki ay teslim edildi. vatandaş ayın 25'de kredi kartından veya senetle taksit etti. malzeme/eşya bir sonraki ay verildi.

Şimdi satıcı beyannamede kdv'yi muhasebe kurallarına göre hangi dönemde/ayda göstermesi gerekir?

saygıyla

Kredi kartı ile yapılan vadeli satışlarda satış tutarı , kredi kartı satış belgesinin (slip) düzenlendiği anda kesinleşir.
Satışın gerçekleştiği halde teslim edilmeden faturasının düzenlenmesi mümkündür.
Ancak faturada malın daha sonra sevk edileceğinin belirtilmesi gerekmektedir. (Vergi Usul 173 Sıra Nolu Genel Tebliği Bölüm C- 1.c )

Sayın Heerdeem,

Fatura bu ay düzenlenmemiş, malın teslimi bir sonraki ayda yapılacak ve bu ay müşterinin taksit ödemesine karşılık fiş düzenlenmişse KDVK 10/b hükmü gereğince KDVyi doğuran olan bu ay gerçekleşmiş sayılacağından fiş miktarıyla sınırlı olmak şartıyla sadece fişin KDV si bu ay beyan edilmelidir. KDVK 10/b den ben bu sonuca ulaşıyorum.

Bence malın teslim edildiği ay bildirilmesi gerekir.

Merhaba, Benim kanaatim slip çekildiğinde alınan sipariş avanslarında bekletip, malın teslim edildiği ay faturası kesilerek o ayın kdv beyannamesinde bildirilmesi gerekir.