Finans, Bütçe Raporlama Ve Muhasebe

Merhaba arkadaşlar. Şu sıra kafamı kurcalayan bi konuda sizlerin de değerli fikirlerini almak istedim. Yaşım 29. Marmara Üni İktisat mezunuyum. Halihazırda iyi bi şirkette muhasebe biriminde çalışmaktayım. Stajımın bitmesine de 1 sene gibi bir şey kaldı. Fakat asıl mevzu burada başlıyor. Muhasebe beni heyecanlandırmıyor. Özellikle geleceğe dair. Nereye kadar çıkabilirim bilmiyorum. Prestij açısını da düşünüyorum. Bu yaştan sonra alan değiştiren oldu mu? Başlıkta saydığım diğer 2 bölüm hem daha hareketli hem daha heyecanlı gibi. Mesela Kurumsal Finansman kulağa heyecanlı geliyor. Önü daha açık gibi. Bütçe raporlama da yine kariyer açısından daha cezbedici duruyor. Oralarda yapabilir miyim yapamaz mıyım bilmiyorum ama hislerim daha iyi olacağını söylüyor. Bi yandan da bağımsız denetim deneyip 2-3 sene toz toprak mı yutsam diyorum. Yoksa oralar için yaşlı mı kaçarım? :) Kafa karman çorman. Siz ne düşünüyorsunuz?

Burada yazdım okuyabilirsin. Tamamen doğru yoldasın. Boşuna bu meslekte kendini heba etme. Gençliğine yazık. Şu an 45 yaşındayım, bilgi ve tecrübe olarak zirve noktasındayım. Muhasebenin, ıfrs nin, denetim, ihracat, vergi davaları (bir vergi hakimi kadar) konusunda uzmanım. Buna rağmen, ve çok para kazanma ihtimalime rağmen bu işten soğudum. Bıktım. Etimle, kemiğimle, ruhumla, tiksindim. Bu işe devam edersen sağlığın, hatta cinsel sağlığın bile bozulur. Sürekli depresyona girersin.

Bu ülkede para inşaattan kazanılır. Bitti.
Önümüzdeki dönem yine inşaat parlayacak, ben de bunu fırsat bulup emlakçılık sektörüne kaydım. Kayıt yok vergi yok bişey yok. Zaman bol. Mevzuat değişmez, kafan rahat, hem özgürsün hem para kazanırsın. Gençken gir kurumsal bir emlak firmasına, emlak sektöründe yetiştir kendini. Kendi çocuğumu da bu şekilde yetiştireceğim. Kendi çocuğumu bir gün bile ofise sokmadım, firmama götürmedim, kesinlikle bu işin ucundan bile içine sokmadım. Seni de kendi evladım gibi görüyorum.

Böyle saçma sapan bir mesleğe bulaşma. Muhasebe işinin sonu yok. Öğren öğren bitmez. Sorunlar bitmez. İş yükü sürekli artar. Parası azdır. Stresi aşırı derecede çoktur. Eski maliye çalışanları sektörün kaymağını yer. Bizlere kırıntıları ve angaryası kalır.

Hiç arkana bile bakmadan bırak İŞSİZ KAL YİNE BU İŞİ YAPMA. Bunu ispatlamak istersen, bu yazılanlar doğru mu diye soru teyit etmek istersen, evinden çık herhangi bir ana caddeye gir ve bir mali müşavir ofisine gir, mali müşavirle konuş, durumu anlat.

Hatta bu yazdıklarımı okuttur. Anlarsın.