gencay07 ' Alıntı:tesis makine ve cihazlar parantez içinde elektrik santrali demiş şimdi bu elektrik santralinden kendi için enerji üretiyor hiç demiyor bildiğim kadarıyla(üretsede farketmez benim için) ama aynı zamanda bu elektrik santralinden elektriği yan komşuya pazarlıyor ve satıyor yani bu elektrik santralinde üretilen elektrikten para kazanıyor. o yüzden ben hepsi için ayırdım ama dediğiniz gibi yinede dershane cevapları ile tesmerin cevapları ayyrı oluyor. ne kadar doğru ancak cevaplar açıklanınca anlayacağız.
işte bizim bu sınavı kaybetmemizin nedeni her yevmiye için dakikalarca düşünmemiz ordan şu olması lazım burdan şu olması lazım gibi... ve her soruyu herkes kendince yorumluyor benim yorumum doğru senin yorumun yanlış diye bişey diyemiyoruz yusf sürmenin yorumu neyse doğru olan o maalesef.sıkılgan ' Alıntı:gencay07 ' Alıntı:tesis makine ve cihazlar parantez içinde elektrik santrali demiş şimdi bu elektrik santralinden kendi için enerji üretiyor hiç demiyor bildiğim kadarıyla(üretsede farketmez benim için) ama aynı zamanda bu elektrik santralinden elektriği yan komşuya pazarlıyor ve satıyor yani bu elektrik santralinde üretilen elektrikten para kazanıyor. o yüzden ben hepsi için ayırdım ama dediğiniz gibi yinede dershane cevapları ile tesmerin cevapları ayyrı oluyor. ne kadar doğru ancak cevaplar açıklanınca anlayacağız.
Dediğiniz gibi bende tesis için amortisman ayırdım. Ama ben, tesisin ömrünü 2 yıl dediği için %50 üzerinden ayırdım.
gencay07 ' Alıntı:ordaki tesisin 2 yıl ömrü olan yan tarafa kurulan tesisin ömrü 2 yıl diye yorumladım ve 493'ün itfası için verilmiş bir süre. yani 493'ü 2 yıl içinde gelirleştireceğiz anlamında bu benim yorumum.
sm³ ' Alıntı:gencay07 ' Alıntı:ordaki tesisin 2 yıl ömrü olan yan tarafa kurulan tesisin ömrü 2 yıl diye yorumladım ve 493'ün itfası için verilmiş bir süre. yani 493'ü 2 yıl içinde gelirleştireceğiz anlamında bu benim yorumum.
katılıyorum