Finansal muhasebe puanlama kriteri?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan poet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar selam,
hoca sınavda puanlamyı yapmış ama yevmiye kayıtları,defteri kebir,bilanço ve gelir tablosu puanlarını neye göre dağıtıyor.bir bilgisi olan var mı.şöle ki mesela 770 hesabın bakiyesini yanlış buldunuz.770-771-632 doğal olarak 632-690-692--591 kayıtlarında doğru hesapları kullandınız.Fakat rakam yanlış.hali ile gelir tablosu ve bilonço dibide yanlış.Bu noktayı aydınlatabilsem beynimde çok şeyin yanıtınıda bulmuş olcağım.

Ynt: Finansal muhasebe puanlama kriteri?

Arkadaşım,şöyle izah edeyim.geçen arkadaşlarımdan ve benim cevap kağıdımdan oluşturuğum veri.

Açılış+Dönem sonu ile birlikte sana 18 yevmiye kaydı soruyor.Yansıtmalar,Gelir ve gidelerin K/Z hesaplarına
intikali,dönem net karı hesabını kullanman ve kapanış bilançosu ile birlikte bu rakam 27 yevmiye kaydına çıkıyor.
Öncelikle geçmek istiyorsan 18 yevmiye kaydından tam doğru olarak,13 veya 14 tanesini yapacaksın.
Tam doğru derken bir yevmiyede 4 hesap kullandın 3'ü doğru,1 hesap yanlış üstünü çiziyor.14 yevmiye kaydını
doğru yaptıktan sonra,kapanış dahil diğer işlemleri yap,rakamlar farklı olabilir.Bunun haricinde gelir tablosunu
oluştur.Bir de sözel sorulardan 5 puan topla.T'lerini yevmiye kaydınla doğru orantılı aç,geçersin problem değil.

18/13 tam doğrum var ama siz çok iyimser yaklaştınız gibi geldi bana.

arkadaslar tam dogru dıe bişey yok.gecen sınavda bır arkadasım eksık hesaplarda kullanmıştı yevmıye maddlerınde herhalde tam puan verdıkı gecti.kar-zararı tutmuyodu bile.54 aldı.hepsının ustunu cızmıyor bence.

phoboss ' Alıntı:
arkadaslar tam dogru dıe bişey yok.gecen sınavda bır arkadasım eksık hesaplarda kullanmıştı yevmıye maddlerınde herhalde tam puan verdıkı gecti.kar-zararı tutmuyodu bile.54 aldı.hepsının ustunu cızmıyor bence.
Kasa iskontosu sorusunu satış iskontosu yerine diğer indirimler olarak yazdım diyelim tüm yevmiye kaydını geçersiz mi kabul eder sence?

hayır en azından bence 2 puan verıyordur.çunku benım arkadasımın böyleydı hep.yaoptıgı cevapları yazmıstı soru kagıdının kenarına sonra 54 alınca karsılastırdı tesmerdekı cevaplarla.öyle hemen hemen hepsı tam dogru degıldı cevapların.6-7 tanesı dogruydu.hala şaşıyor kendisi:) umarım bızede uygular.çunku benım oyle kayıtlarım cok

phoboss ' Alıntı:
hayır en azından bence 2 puan verıyordur.çunku benım arkadasımın böyleydı hep.yaoptıgı cevapları yazmıstı soru kagıdının kenarına sonra 54 alınca karsılastırdı tesmerdekı cevaplarla.öyle hemen hemen hepsı tam dogru degıldı cevapların.6-7 tanesı dogruydu.hala şaşıyor kendisi:) umarım bızede uygular.çunku benım oyle kayıtlarım cok

İstediği nitelikli hesapları kullanmıştır o yüzden.Şöyle düşünün arkadaşlar yusuf hoca 493 hesabı 408 hesabı kullanan adama itfa sorusunu doğru yapan adama,biraz daha toleranslı davranabilir diye düşünüyorum.Her yevmiye kaydına aynı puanı vermez bir mal satışı ile bir tesise katılım payı aynı puanmıdır sizce??

ben mesala ılk soruda 549-679 kullandım.671 olacakmış.bu cevabı oldugu gıbı sildiginı düşünmüyorum.en azından 4 puan uzerınden 2 puan vercegı kanısındayım.ki bu gıbı kayıtlar yapan cok vardır bu sınavda.cokmu ıyımserım:)

Orda bence puan vermez.549 nitelikli bir hesap ve önceki dönemden devrettiğini bilmemiz lazım bende yanlış
yaptım o soruyu.Üstünü çiziyorum.Belki aynı gruptaki hesaplara puan verebilir,611 yerine 612 gibi.

arkadaş 2 yanlış yapsan biri gelir tablosunu biri bilançoyu etkilese 10 bilançodan 5 de gelir tablosundan gitti etti 15.kapanışları da yanlış kabut etmesinden dolayı bu kadar düşük notlar alıyoruz. her hesabın çalışmasını doğru yap rakam bir tanesi farklı diye misal 780 yanlış diye 760 ve 770 de güme gidiyor.böyle adaletsizlik olur mu eski dönemler nasıl bilançosuz gelir tablosuz kapanışsız 70 80 ile geçiyorlardı.
herkes tek ders muhasebe deyince gülüyor yani...

isteğimi tekrar ediyorum... yusuf sürmen döneminde finansaldan geçip de belge alanların belgesinde yıldız olmalı ekstradan.. yıldız lı belge....!

eeee ' Alıntı:
arkadaş 2 yanlış yapsan biri gelir tablosunu biri bilançoyu etkilese 10 bilançodan 5 de gelir tablosundan gitti etti 15.kapanışları da yanlış kabut etmesinden dolayı bu kadar düşük notlar alıyoruz. her hesabın çalışmasını doğru yap rakam bir tanesi farklı diye misal 780 yanlış diye 760 ve 770 de güme gidiyor.böyle adaletsizlik olur mu eski dönemler nasıl bilançosuz gelir tablosuz kapanışsız 70 80 ile geçiyorlardı.
herkes tek ders muhasebe deyince gülüyor yani...

bana hangi dersten kaldın diye sorduklarında finansal muhasebe diyemiyorum finansal dersinden kaldım diyorum. ne hallere düştük.

arkadaşlar puanlama hakkında basit düşünerek..
her kaydı eşit kabul ediyorum (2) puan defteri kebir kayıtlarını da doğru yevmiye maddesine göre puanladıgını düşünerek 0.5 puan veriyorum.. elimdeki sınav sorularının birinde puanlama cetveli var ona istinaden..
pozitif düşünerek yevmiye maddesindeki bir hatalı kayıt için de yarım puan verdiğini düşünebiliriz...
karamsar olmamak lazım umarım herkes emeğinin karşılığını alır..

ece10 ' Alıntı:
arkadaşlar puanlama hakkında basit düşünerek..
her kaydı eşit kabul ediyorum (2) puan defteri kebir kayıtlarını da doğru yevmiye maddesine göre puanladıgını düşünerek 0.5 puan veriyorum.. elimdeki sınav sorularının birinde puanlama cetveli var ona istinaden..
pozitif düşünerek yevmiye maddesindeki bir hatalı kayıt için de yarım puan verdiğini düşünebiliriz...
karamsar olmamak lazım umarım herkes emeğinin karşılığını alır..

Kesinlikle karamsar olmamak ve vizyonu olmayan, gerektigi gibi calismadan etmeden yorum yapip insanlari gazlayanlarin tahriklerine gelmemek gerekiyor.

Arkadaşlar, K.T.Ü. işletmeden mezun olan arkadaşımdan aldığım bilgiye göre,yusuf sürmen klasik puanlandırma yani cevaplara tek tek puan vermekten ziyade genel anlamda kağıda bakıyormuş,alakasız hesapları kullanıp kullanmadığına bakıyor genel bir puan veriyormuş,yevmiye kaydında bir eksik hesap yada yakın hesap kullanmışsak direkt çizmiyormuş,bence ümitsiz olmayalım...

tek dersım 3 gırısım olucak martta, kursa gıtmeyı dusunuyorum, cok ıyı surmen gıbı soru uretebılecek bır hoca bulmam lazım.. tavsıyesı olan varmı?

dersaneler surmenın kıtabını suzup her hesabın ısleyısınden monografı yaratmalılarkı bızde sureklı coze coze alısalım.. ben cıkar yolu olarak bunu goruyorum..
fıkırlerınız nelerdır.

arkadaşlar merhaba,

benim merak ettiğim hususu gördüğüm kadarıyla herhangi biri dile getirmemiş.

şöyle örnek vereyim:
gider tahakkukunu yaparken 373 yerine 381,

642 yerine 602 no'lu hesabı kullandım. bu iki kayıt normalde kaç puandır, ve ben kaç tane alırım.

:o

bir sorum daha var. toplam 10 tane kaydımın, 8'i doğru diğer 2 tanesi de yukardaki gibi yanlışlıklar içeriyor. o da sadece borç/yada alacaktaki bir kaydım.

kaç alırım , geçer miyim?

Yahu arkadaşlar şu geçer miyim? kalır mıyım soruları çok boşta kalıyor. Nereden bilebiliriz ki adamın ne puan vereceğini ?

Bana kalırsa zaten soruları Yusuf hoca değil asistanları okuyor ve onların elinde de Yusuf hocanın cevap anahtarı var, hangi asistan cevap anahtarının dışına çıkıp kendi yorumuna göre puan verebilir ?

Sonuçları bekleyip göreceğiz, sınavlar açıklandıktan sonra bir konu açalım herkes doğru sayısını ve notunu yazsın o zaman ortaya çıkar her şey.

mpamukcu ' Alıntı:
benim son hakkım ondan önemli ???

Allah kolaylık versin, İnşallah beklediğiniz gibi bir sonuç olur, ama kendinizi yıpratmanıza gerek yok, cevabını hiç kimsenin bilemeyeceği sorularla kafanızı meşgul etmeyin.