Fire Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ebrar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
akaryakıt istasyonlarında fire ayırma işlemi nasıl yapılıyor. fire oranını motorinde %0,6 Kurşunsuz benzinde % 020 diye buldum. diyelim ki 3 aylık motorin alışı 150.000 lt. bunun üzerinden fire ayırıp 900 lt.yi en son motorin alış fiyatı
üzenden hesaplayıp 689 hs.mı atmalıyım.muhasebe kaydı nasıl olmalı, ayrıca bu oranı stoklardan nasıl düşebiliriz.
şimdiden çok teşekkür ederim.

Ynt: fire hk.

Ebrar ' Alıntı:
akaryakıt istasyonlarında fire ayırma işlemi nasıl yapılıyor. fire oranını motorinde %0,6 Kurşunsuz benzinde % 020 diye buldum. diyelim ki 3 aylık motorin alışı 150.000 lt. bunun üzerinden fire ayırıp 900 lt.yi en son motorin alış fiyatı
üzenden hesaplayıp 689 hs.mı atmalıyım.muhasebe kaydı nasıl olmalı, ayrıca bu oranı stoklardan nasıl düşebiliriz.

Merhaba Ebrar,

Akaryakıt istasyonlarında ben fireyi satış miktarı üzerinden alışa uyguluyorum.

Motorinde %0,75

LPG'de %1,00

Kurşunsuz'da %1,00

Olarak uyguluyorum.

Ynt: fire hk.

Ebrar ' Alıntı:

satılan ticarı malların maliyetine atabilirsiniz
fire oranalrına bir daha göz atmanızda fayda var
----------------------

Kurşunsuz benzin % 0.20 binde yirmi
Süper benzin % 0.18 bindeonsekiz
Normal benzin % 0.20 binde yirmi
Gaz yağı % 0.16 bindeonaltı
Motorin % 0.16 bindeonaltı
Fuel-oil % 0.16 bindeonaltı
Makine yağları % 0.4 bindedört

Ynt: Fire Hk.

zeki bey
süper ve normal benzin diye birşey kalmadı artık sadece kurşunsuz benzin ve çeşitleri var..(98-95 oktan)

Ynt: Fire Hk.

zuhal ' Alıntı:
zeki bey
süper ve normal benzin diye birşey kalmadı artık sadece kurşunsuz benzin ve çeşitleri var..(98-95 oktan)
sayın zuhal
ben burada bir veriler verdim yazının sonunda bunlara bir göz atmanızda fayda var dedim