Fırın İşletmesinde Devreden Kdv Hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan armagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
62
Fırın işletmeciliği yapan mükellefin faal durumdayken devreden kdv sini nakten veya mahsuben iade isteme hakkı varmıdır. yardımlarınız için teşekkürler
 
Sayın armağan;

Bir vergilendirme döneminde indirilecek katma değer vergisi toplamı, mükellefin vergiye tâbi işlemleri dolayısıyla hesaplanan katma değer vergisi toplamından fazla olduğu takdirde, aradaki fark sonraki dönemlere devrolunur ve iade edilmez. Şu kadar ki, 28 inci madde uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından vergi nispeti indirilen teslim ve hizmetlerle ilgili olup teslim ve hizmetin gerçekleştiği vergilendirme döneminde indirilemeyen ve tutarı Bakanlar Kurulunca tespit edilecek sınırı aşan vergi, bu mükelleflerin vergi ve sosyal sigorta prim borçları ile genel ve katma bütçeli idareler ile belediyelere olan borçlarına ya da döner sermayeli kuruluşlar ile sermayesinin % 51'i veya daha fazlası kamuya ait olan veya özelleştirme kapsamında bulunan işletmelerden temin ettikleri mal ve hizmet bedellerine ilişkin borçlarına mahsuben ödenir. Yılı içinde mahsuben iade edilemeyen vergi nakden iade edilir. Maliye Bakanlığı bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmeye yetkilidir.

Bu karar ile; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 29 uncu maddesinin (2) numaralı fıkrasına göre Bakanlar Kurulunca indirimli vergi oranına tabi tutulan teslim ve hizmetler dolayısıyla yüklenilen ve indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisinin 10.000.- YTL’ yi aşan kısmı yılı içinde mahsuben iade edilir.

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLER

Yüklenilen vergilerin indirilememesi halinde aylık bazda mahsuben yıllık bazda da nakden iade edilecek olan indirimli orana tabi işlemler 17.07.2002 tarihli ve 2002/4480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki kararda %1 oranına tabi işlemlere ait I Sayılı Liste.

Buğday unu ve katkısız ekmekler
 
evet verilen linkin konu ile alakası yok..Fırın işletmeleri indirimli orana tabi mallar dolayısıyla %18 ile yüklendikleri KDV leri iade alma hakkına sahiptirler...99 sayılı GT ile bu yıl içinde aylık bazda mahsup,ertesi yılda genel iade normları dahilinde nakit iade hakları vardır..aksi takdirde mükellefler açısında büyük mağduriyetler doğmaktadır
iyi çalışmalar..
 
Üst