Firma Ünvanı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

elcan

Ziyaretçi
Bir limited şirket mobilya, tekstil, inşaat, gıda ve besicilik alanında faaliyet göstermek istiyor. Bu faaliyet konulaının hepsi ünvanda geçmek zorundamıdır..
 
hayır değildir bu mümkünde değil zaten .Sözleşmedeki maksat ve mevzuu kısmındaki ilk 2 iştigal konusunun yazılması yeterlidir.
 
sözleşmedeki ana konuların tamamı ünvanda yer alır.
 
yazmayabılırsınız

kınunuzla ılgılı olarak kuracagınız sırketın nevı ne ıse yanı a.ş ıse a.ş limited ise limited oldugunu bellı eder ıbarenın gelmesı yeterlıdır su kadarkı şirket unvanı kişi isminden deolabilir ; tanju colak sanayi ticaret limited şirketi örneginde oldugu gıbı :D
 
...

sayın kara,
cevabınızın sonuna gülme efekti koymanız hoş olmuş. verdiğiniz cevaba uymuş.
 
sayın kalyon

nıye komık buldugunuzu anlayamadım ben gulme efektını kullandıgım ornek ıcın koymustum sızın bılıpte bızım bılmedıgımız bırsey varsa lutfen paylasın

konuyla ılgılı olarak ıkı ayrı sırket kurdum ve mullerını satıp alabılecegı imal edebılecegı ıth. ve ıhracatını yapabılecegı anasozleşmede amac ve konu baslıgı altında yer aldı ama unvanda gıdayı eklemedım bır guzelde tescıl oldu lutfen bır daha boyle konulara gırerken daha dıkkatlı davranın saygı benden :cry:
 
...

Türk Ticaret Kanunu


b) Limited, anonim ve kooperatif şirketler:
Madde 45 – Limited, anonim ve kooperatif şirketler, işletme mevzuu gösterilmek ve 48 inci madde hükmü mahfuz kalmak şartiyle ticaret unvanlarını serbestçe seçebilirler.
Şu kadar ki; ticaret unvanlarında; (Limited şirket.) (Anonim şirket) ve (Kooperatif) kelimelerinin bulunması şarttır. Bunların ticaret unvanında hakiki bir şahsın ad veya soyadı bulunduğu takdirde şirket nevini gösteren ibarelerin rumuzla veya kısaltılmış olarak yazılmaları caiz değildir.

Ticaret Sicili Tüzüğü
...

1. Ticaret Şirketlerinde:
Madde 19 - Kollektif şirketin ticaret unvanının bütün ortakların veya hiç olmazsa ortaklardan birinin ad ve soyadı ile ortada şirket münasebeti bulunduğu ve şirketin kollektif olduğunu gösterecek sözleri ihtiva etmesi şarttır.
Adi veya sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin unvanı, komandite ortaklardan hiç olmazsa birinin ad ve soyadı ile ortada şirket münasebeti bulunduğunu ve şirketin adi veya sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket olduğunu gösteren sözlerden meydana gelir. Bu şirketlerin unvanlarında komanditer ortakların ad ve soyadlarının bulunması yasaktır. (T. Ticaret K. 44)
Limited, Anonim ve Kooperatif şirketler, işletmelerinin ne işle uğraştığı gösterilmek ve 18 inci madde hükmü yerine getirilmek şartiyle ticaret unvanlarını serbestçe seçebilirler. Bunların unvanlarında (Limited şirket), (Anonim şirket ve (Kooperatif) kelimelerinin bulunması şarttır. Unvanlarında hakiki bir şahsın ad veya soyadı bulunduğu takdirde, şirket nevini gösteren sözler, rumuzla veya kısaltılmış olarak yazılamaz. (T. Ticaret K. 45)

Bizim bilmediğimiz bir şey var mı diye yazmışsınız, yukarıya anladığım kadarı ile gözünüzden kaçan ilgili yasal dayanakları yazdım.
Eğer yazınızı şöyle yazsaydınız yadırgamaz ve gülmezdim. “TTK nın ilgili maddeleri şu şekildedir ancak ben bu maddelere aykırı olarak şu şekilde 2 şirket kurdum ve sorun çıkmadı” deseydiniz anlardım.
Profilinize baktım ve mali müşavir olduğunuzu gördüm.
Kusura bakmayın ama dayanakları olmadan sorulara cevap verildiği zaman bu tepkiyi veriyorum.

Saygılarımla
 
Üst