fonradar

Firmanın Kendisine Satış Faturası Kesmesi

Üstadlarım arkadaşlarım merhabalar. Tekel bayiisi olan ve bu ay sözleşme imzaladığım bir mükellefim malum sigara ve alkol satışlarının bazılarında fiş kesmemiş.Yaklaşık 30000 tl lik sigara 10000 tl lik alkol satış faturasını kendisine kestirmek istiyorum.Herhangi bir sıkıntı olur mu? Bunu kdv açısından ve B formları açısandan değerlendirip bana yardım ederseniz çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar.Saygılarımla.

Üstadlarım arkadaşlarım merhabalar. Tekel bayiisi olan ve bu ay sözleşme imzaladığım bir mükellefim malum sigara ve alkol satışlarının bazılarında fiş kesmemiş.Yaklaşık 30000 tl lik sigara 10000 tl lik alkol satış faturasını kendisine kestirmek istiyorum.Herhangi bir sıkıntı olur mu? Bunu kdv açısından ve B formları açısandan değerlendirip bana yardım ederseniz çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar.Saygılarımla.

Alkol ve sigara satanlarda her alışveriş 1 fiştir.Alkol sattığı için fatura ile toplu çıkarma hakkı yoktur.
Geçici vergi dönemleri aşarsa vergi zayiatı doğar.Yasa koyucu sadece sigara satan bakkal market gibi esnafa sadece aldığı gün tek fatura ile muhtelif müşterilere diye çıkış yapma hakkı tanımıştır.Genelde sıcak satılan ürün olduklarından uzun süre rafta beklemediklerinden satıldığı an fişini kesmesini önermek lazım.Bu tip mevzuaata uymayan mükellefler maalesef meslek mensubuna sıkınti vermektedir.Bence kendi adına fatura olmaz b formunada girmez teklif ettiğiniz hayali olmayan bir satıştır sıkıntı yaratır.ÖKC satış yaparak rafını normale getirmesi bence en uygundur.Kolay gelsin.

Firma sattığı ürünle ilgili kendisine "iç tüketim" faturası kesebilir ama bu gibi durumlarda hayatın olağan akışına uygun miktarı aşmamalı. Temsil ağırlama kapsamında küçük bir rakam kesilebilir belki ama bu rakam çok fazla. Firmanın kendi firmasına değil de firma sahibine ( kişisel kullanım olarak) fatura edilmesinden bahsediyorsanız bu rakam nihai tüketici için de yüksek bir rakam.