Freelance Çalışmaların Hukuken Tahsil edilmesi.

Merhaba arkadaşlar,

Konuyu nereye açacağımı bilemedim.

Freelance çalışmalar ve hakların korunması ile ilgili olarak biraz bilgim var ancak bunları mümkünse dahada netleştirebilmek için size danışmak istedim. Durumumu kısaca özetlemek gerekirse;

Freelance olarak çalıştığım bir şirket ve/veya şahıs bulunmaktadır online olarak web ve yazılım işlerini takip edip yapmaktayım bir süredir çalışıyoruz ve iyidik ancak son dönemlerde ödemeler yapılmamaya başlandı yarım yamalak gelmeye başladı yapılan işlerin ödenmesi gereken tutar büyüdü 4.500 tl kadar oldu. Ve bir şekilde parayı alabilmenin yollarına bakmaktayım.

Çalıştığım kişi ile aramızda bir iş sözleşmesi yok ancak yapılması planlanan işleri düzenli bir formatta yapılacak iş, fiyatı, işin teslim tarihi, riskleri, v.b gibi çok geniş ve detaylı bir e-posta ile Onaylıyorum yazısı alarak yapmaktayım. Zannederim ki E-Posta ile teyitleşerek işin alındığını ve teslim edildiğini bildiren ve müşteri onay yazıları ile kendimi güvence altına alabiliyorum daha önce böyle bir makale okumuştum ancak sadece 2.500 TL’ye kadar alacağımı hukuki yollardan mı alabilirim. Daha yüksek meblaları alamıyormuyuz yani kafam çok karıştı.

Açıkçası şuanda tamamen bilgi edinmeye çalışıyorum edineceğim bilgiler doğrultusunda freelance çalışmalarımda bazı değişiklikler yapmak istiyorum örneğin çalışmanın yapılacağını açıklayacağım proje onay dosyası altında birde sözleşme linki koysam geçerli olurmu?

Alacağınız için noterden ihtarname çekebilirsiniz. Uzaktan mesafe sözleşmesi ile hizmet satılır mı açıkçası bilmiyorum bir avukata sorsanız daha iyi olur aslında