fonradar

Gayri Resmi Mesai Haklı Nedenle İş Feshi Doğurur mu ?

Merhaba Arkadaşlar bu konuda yardım ve yorumlarınızı bekliyoruz şimdiden teşekkürler.

Bir otelde 3 vardiya çalışmaktayız 08:16 / 15:23 / 23:07 vardiya çizelgesi yapılmıştır. bu noktada 23:07 çalışan vardiyacı saat 08 e kadar yani diğer vardiyacı gelene kadar bekletilmektedir buna istinaden mesai sayılmayıp dolayısı ile ödeme yapılmamaktadır.

İnsan Kaynakları vardiyaları Parmak izli puantör sistemi ile takip ediyor

bunlara dayanarak derhal bildirimsiz fesih hakkı dogururmu ve ihbar , kıdem tazminatı ,geriye dönük fazla çalışmalarımı alabilirmiyim.

Ispatlayabildiğiniz fazla çalışmaların ücretini alma şansınız olur.
Ancak sözleşmenizi feshetmeden önce, ödenemeyen fazla çalışma ücretlerini noter kanalıyla talep etmenizi, ödenmemesi durumunda feshetmenizi öneririm.

Haftanın kaç günü çalışıyorsunuz?

Haftada 6 gün çalışıyorum her hafta izin günüm degişiyor kısır döngü içerisinde çarşamba,perşembe,cuma sırayla gidiyor.

Açıkçası benim düşüncem noterden iş akdini haklı nedenle fesh edip bunları talep etmek firmanın itarazı halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet edip incelenmesi ve kanıtlanmasını sağlamak ...
Merak ettigim firmanın puantör kayıt sistemini saklama yükümlülügü varmıdır ?

Haftada 6 gün çalışıyorum her hafta izin günüm degişiyor kısır döngü içerisinde çarşamba,perşembe,cuma sırayla gidiyor.

Açıkçası benim düşüncem noterden iş akdini haklı nedenle fesh edip bunları talep etmek firmanın itarazı halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet edip incelenmesi ve kanıtlanmasını sağlamak ...
Merak ettigim firmanın puantör kayıt sistemini saklama yükümlülügü varmıdır ?

Kayıtlar mutlaka veritabanında saklanır. ancak esasen iş mahkeme boyutuna geldiğinde parmak izi giriş çıkış kayıtları yeterli bir unsur değildir. İşçi puantaj kayıtlarının takibi temel olarak ıslak imza şeklinde olmalıdır. En makul ve geçerli hali ise, haftalık olarak çalışana imzalatılması yönündedir.