Gayrimenkul satışı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan haktan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haktan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Haz 2008
Mesajlar
182
mükellefimiz evini satacak evi kendisi yaptırmıştı maliyeti 70000 tl şimdi bu evi 100000 tl ye satıyor ev 250 m2 verisel açıdan durumu ne olur evin elde edilme tarihi 2008 şimididen teşekkürler
 
Ynt: Gayrimenkul satışı

Gelir Vergisi Kanununun "Değer artışı kazançları" başlıklı Mükerrer 80 inci maddesinde, "Aşağıda yazılı mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazançlarıdır.

...



6-İktisap şekli ne olursa olsun (ivazsız olarak iktisap edilenler hariç) 70 inci maddenin birinci fıkrasının (1), (2), (4) ve (7) numaralı bentlerinde yazılı mal (gerçek usulde vergiye tabi çiftçilerin zirai istihsalde kullandıkları gayrimenkuller dahil) ve hakların, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar (Kooperatiflerin ortaklarına bu sıfatları dolayısıyla tahsis ettikleri gayrimenkulleri tahsis tarihinde ortak tarafından satın alınmış sayılır.)

http://www.alomaliye.com/2011/gelir_vergisi_sirkuleri_76.htm
 
Üst