Gece Vardiyası İçin İzin Almak Gerekiyor mu ?

yavuzakbal

Katkı Sunan Üye
Merhaba
Vardiyalı çalışma sistemine geçmek isteyen yer gece çalışması yapacağına dair sgk, işkur, emniyet vs herhangi bir yerden yazı, izin alması gerekiyor mu?

Sn keremcem bey,
Ekteki yazıda bölge çalışmadan izin alınacağına dair bir yazı var. Fakat bu yazının tarihi 2006. Benim bildiğim eskiden gece çalışmaları bildirmek gerekiyordu fakat (tarihini bilemiyorum) sonradan bu uygulama kalktı diye biliyorum.
Dün SGK İl Müdürlüğünü arayıp işverenler bölümü ve hukuk bölümüyle görüştüm ve gece çalışması için SGKdan herhangi bir izin almam gerekmediğini söylediler.
Muallakta kaldığım için belki SGKdaki yetkililer yanlış ifade etmişlerdir yada başka bir yerden izin almak zorunludur diye sizlerin bilgisinden istifade etmek istiyorum.

Son düzenleme:
İhtiyacı olan olabilir diye sonucu yazıyorum:

İşyerimizde yapacağımız gece çalışması ile ilgili kurumunuza herhangi bir dilekçe, bildirim, personel listesi vs teslim etmem gerekiyor mu?
SGK, ÇSGB görüştüğüm yetkililer böyle bir bildirime gerek olmadığını söylediler.
Sadece İşkur "şu tarihten sonra 2 yada 3 vardiya çalışmaya başlanacağı"na dair bir dilekçe vermemizin yeterli olacağını ve personelin sağlık raporlarında "gece çalışabilir" ibaresi olanların çalıştırılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.