Geçici İş Göremezlik Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar. sgk ile hiçbir anlaşması olmayan özel sağlık kuruluşunda 10 günlük raporu alan bir personelimiz geçici iş göremezlik gelirinden faydalanabilmesi için elindeki raporu sgk'nın ilgili birimlerine onaylatması halinde yararlanabiliyor diye biliyorum. eksik ya da yanlış bir husus var mı?

Ynt: Geçici İş Göremezlik Hk.

bana gelen raporlarda anlaşma varmı yokmu beni ilgilendirmiyor gönderiyorum bir sorun olmuyor en iyisi sgm müdürlüğüne sorun ama sorun olacağını düşünmüyorum

benim açımdan tabiiki sorun yok. ben raporlu olduğu süre içerisinde ücretini keserim ya da iki gününe kadar karşılarım. ben sigortalının açısından bakıyorum. bu kişi geçici iş göremezlik ödeneğini alabilir mi?

Resul Kurt yazısından alıntıdır

Raporun, Sağlık Bakanlığı sağlık tesisinden ya da SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarından alınması halinde geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. SGK ile anlaşma yapmamış özel kurumlardan alınan sağlık raporlarına geçici iş göremezlik ödeneği verilmemekte, ancak bu raporun sağlık bakanlığı hastanelerine onaylatılması halinde geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir.

yani yazıdanda anlaşılacağı gibi alabilir