Gelmediğim Gün Mesai Ücretimden Kesiyorlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baris41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrh ben loj sektorunde calisiyorum sabah 8:00 aksam 17:30 calisiyorum yemek molasi 1 saat ve cumartesi gunleri oglen 13:00 a kadar calisiyorum ve gelmedigim gun benim mesai ucretimden kesiyorlar ama sigorta tam yatiyo sizce kesilmesi normalmi birde mesai ucretleri daha fazla para yapiyo ve yuksek sigorta yatmasini engellenmiyomu lutfen vep verin

Gelmediğiniz gün derken sanırım daha yeni başladınız ve yıllık izin hakkınız yok, bu yüzden ücretsiz izin aldığınız durumlarda mı mesai ücretinizi kesiyorlar. Yoksa mesai (fazla çalışma) yapmadığınız zaman mı mesainizi (fazla çalışma) ödemiyorlar?:confused:

sn.kadirdiloğlu nun da belirttiğiüzere;
haftalık çalışarak tamamlamanız gereken süre 45 saat ve 45 saati aşan çalışma süreleriniz de fazla çalışma oluyor. Gelmediğiniz gün olduğunda bu 45 saati tamamlayamamış olduğunuzdan , yapmış olduğunuz fazla çalışma süreleri ile o bir günlük eksiklik tamamlandığından, doğal olarak fazla çalışma süreniz ( haftalık 45 saati aşan kısım) azalmış oluyor.
Örneğin haftada 5 gün çalışansanız ve haftanın 4 günü saat fazla çalışma yapıp son gün izin alıp gelmedi iseniz, her gün 2 saat fazla çalışmış olsanız da bir gün eksiklik nedeniyle 45 saati tamamlayıp aşamadığınızdan o hafta hiç fazla çalışmanız olmayacaktır.

Gelmediğiniz gün izinsiz devamsızlık şeklinde ise, o günkü çalışma süresi kadar fazla çalışmanız + 1 günlük hafta tatili ücretiniz kesilir.

Son düzenleme:
Ek-Normalde;
izinsiz şekildeki devamsızlık hallerinde o günlerin ücretinin kesilmesi gayet doğal,(maktu ücretli çalışan değilseniz)özüre dayalı devamsızlık hallerinde ,ayrıca sözleşme/ve yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır(ücretli veya ücretsiz)iznsiz ve özürsüz devamsızlık hallerine ilişkin disiplin işlemi de uygulanabilir,işci devamsızlıkta bulunduğu günlerin ücretini haketmez,dolayısıyle hak edilmeyen/ ödenmeyen ücretin primi de olmaz(işveren isterse işci lehine ödeyebilir)