Gelmeyen Telefon Faturaları Kkeg' midir.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
mükelleflerimiz telefon faturalarını bankadan otomatik talimatla ödüyorlar ancak bize faturakarı iletmiyorlar.. Bir mükellefte bakiye 12000 tl.ye kadar çıktı ve kkeg yaptık, elde belge olmadığından.. araştırdım bu konuda değişik fikirler var, şimdi geçiciyi doldururken tereddüt ettim kkeg yapmak hatalı olmaz değil mi?

Ynt: Gelmeyen Telefon Faturaları Kkeg' midir.?

telefon numaralarını biliyorsanız ilgili kurumu arayarak suret fotokopilerini isteyin olmaz ise bir çalışanınızı yönledirin kurumdan alsın.

iyi günler...

Neden şirketine durup dururken 2.400 TL vergi çıkartıyorsun fiktif bir harcama değil ki bu, şirketin gerçek gideri bu, tümden gelim yapıp 31.12.2010'da kdv'sini öiv'ni hesapla giderleştir. Bir ara gidin postaneden döktürün ya da şifre alın netten döktürün. Elinize ulaşınca kuruş farkı çıkarsa 1 Ocak 2011'de düzeltme kaydı ile düzeltirsiniz.

Düzeltme: Pardon şubatta olduğumuzu unutmuşum, keşke bu dediklerimi 31.12.2010'da yapsaydınız, malesef KKEG bu, mükellefinizin yaklaşık 9.000 TL giderini işlemediğiniz gibi birde üstüne 2.400 TL vergi çıkarttınız.

Ben mükellefimi defalarca uyarıp bu faturaların dökümlerini çıkartmalarını istedim ben niye onlar adına postaneye gideyim, sonuçta o umursamayıp çıkarmadıysa ben sırf o daha az vergi versin diye yanlış bir kayıt yapmamın doğru olmadığını düşünüyorum..

Ayrıca mükellefin postaneden onların faturalarını döktürtecek kadar ayak işlerini yapmanın mesleğimizin saygınlığına yakışmadığını düşünüyorum... Biz mali müşaviriz onların firmalarında maaşla çalışan muhasebe elemanı değil , 20 senedir çalışıyorum ,en azından ben böyle düşünüyorum, zararını da görmedim, ne tahsilat problemim var ne de olumsuz davranışa maruz kalma.. ... O zaman çıkıp diğer faturalarını da satıcılarından falan toplayalım.. Mutabakat yapıyoruz sene sonlarında tabii eksikleri tamamlıyoruz ama bu farklı bir şey.. Fiktif harcama olabilir tabii ki, başka telefon faturasını da oradan ödetiyor olabilir, gecikmiş ödeyebilir ödenen rakamın içinde gecikme cezaları olabilir vb.. Şimdi doğruyu kaydedip fazla vergi ödetmek ileride bir denetimde yanlış kayıt yapmış olmaktan dolayı ceza yedirtmekten iyidir.. En azından sorumluluk ve hata bize ait değildir..

fugenc ' Alıntı:
Ayrıca mükellefin postaneden onların faturalarını döktürtecek kadar ayak işlerini yapmanın mesleğimizin saygınlığına yakışmadığını düşünüyorum... Biz mali müşaviriz onların firmalarında maaşla çalışan muhasebe elemanı değil , 20 senedir çalışıyorum ,en azından ben böyle düşünüyorum, zararını da görmedim, ne tahsilat problemim var ne de olumsuz davranışa maruz kalma.. ... O zaman çıkıp diğer faturalarını da satıcılarından falan toplayalım.. Mutabakat yapıyoruz sene sonlarında tabii eksikleri tamamlıyoruz ama bu farklı bir şey.. Fiktif harcama olabilir tabii ki, başka telefon faturasını da oradan ödetiyor olabilir, gecikmiş ödeyebilir ödenen rakamın içinde gecikme cezaları olabilir vb.. Şimdi doğruyu kaydedip fazla vergi ödetmek ileride bir denetimde yanlış kayıt yapmış olmaktan dolayı ceza yedirtmekten iyidir.. En azından sorumluluk ve hata bize ait değildir..

aynen katılıyorum.

Neden şirket durup dururken üzerine düşen görevi yapmıyorda evrakları sözleştiği meslek mensubu arkadaşımıza göndermiyorda gider yazabileceği belgeyi temin etmiyor acaba

diye de sorası geliyor insanın.

Arkadaşlar, bende meslek mensubuyum, bende olsam aynı sekilde davranirdim, ancak arkadaşı şirkette bağımlı çalışan olarak değerlendirdiğim için o yorumu yaptım, onun için düşünüp düşünüp mesajlarınızı editlemenize gerek yok.