Genel tatil ücretine hak kazanma!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
İşçimiz 01/04/2010 - 30 / 04 /2010 tarihleri arasında izinlidir. Bu durumda 23 nisan resmi tatil ücretine hak kazanır mı?

Ynt: Genel tatil ücretine hak kazanma!!

Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Hazırlamam gereken bordro var elimde.

Teşekkürler.

Eğer raporlu olduğu günler için ücret ödemeyecekseniz sıfır kazanç olarak yapmalısınız.

Sn. Nane
İşçi raporlu değil

01/04/2010 - 30/04/2010 arasında ücretsiz izinli.

Pardon! Ücretsiz izin olduğu için sadece 23/4 tahakkuk ettirin.

Bende çok tereddütte kaldım sayın nane

Bordroları yaptım 23/04 ücretleri tahakkuk ettirdim. ama emin olamadım bir türlü.

Teşekkür ederim.

Sn.nane 23/04 resmi tatil ve işçi o gün çalışmasada o günün ücretini hakettiği için mi böyle bir uygulama yapılıyor.İlk defa duydum ücretsiz izinli olan birinin resmi tatil gününün ücretini hakettiğini raporlu olsaydı ve ücretini biz ödemeseydik o zaman 23/04 ün ücretini tahakkuk ettirmeyecektik öylemi ??? Daha öğrenecek çok şey var... Teşekkürler..

23/4 çalışılmadan ödenen bir ücret. Çalışma yapıldığında çalışmadan alacağının üzerine ek ücret tahhakkuk etirmemiz bu yüzden. Gelelim rapor olduğu zamana; raporlu günlere ait ücreti sgk ödediğinden 23/4 çalışılmadan hak edilen ücreti de sgk öder.

Teşekkürler Sn.nane sayenizde yeni bişey daha öğrenmiş oldum :)

Peki işçi 01/04/2010 - 30/04/2010 tarihleri arasında ücretsiz izinlidir. 20/04/2010 tarihinde senelik izni doluyor burda yıllık izni haketmiş sayılır mı?

İş kanunda yıllık izin süresi hesabında çalışılmış sayılan günler maddesine bakmalısınız.

Yıllık izin bakımından çalışılmış gibi sayılan haller

d) Çalışmakta olduğu işyerinde zorlayıcı sebepler yüzünden işin aralıksız bir haftadan çok tatil edilmesi sonucu olarak işçinin çalışmadan geçirdiği zamanın onbeş günü (işçinin yeniden işe başlaması şartıyla).

Sayın nane

işçi 26/03/2010 - 26/04/2010 arasında ücretsiz izinde

Normal olarak işçinin izin hakkı 20/04 de doluyor Yukarıdaki açıklamaya göre işçinin yıllık izin süresi 01/05/2010 da dolması gerekiyor.

Doğru mu?