Gercek kisi dosya açma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaslar merhaba
serbest olarak çalışan avukat yanına sekreter bir bayan aldı SSK dan dosyasını actiracagim fakat gereken belgelere baktım bu belgelerin hepsinin tamamlanması gerektiğinden emin olamadım
daha önce bu işlemi yapmış bir arkadasımız hangi belgeleri götürdü ise yazabilir mı?
Çok teşekkürler

Ynt: Gercek kisi dosya açma

Ant Z ' Alıntı:
Arkadaslar merhaba
serbest olarak çalışan avukat yanına sekreter bir bayan aldı SSK dan dosyasını actiracagim fakat gereken belgelere baktım bu belgelerin hepsinin tamamlanması gerektiğinden emin olamadım
daha önce bu işlemi yapmış bir arkadasımız hangi belgeleri götürdü ise yazabilir mı?
Çok teşekkürler

yakın geçmişte, gerçek kişi sigorta dosyası açtırmıştım;

bildirimde bulunduğum evraklar şunlardı:

3 adet SSK işyeri bildirgesi ile birlikte

Adına sigorta dosyası açılan gerçek kişinin;
"" Nüfus Cüzdanı Sureti
"" İkametgah Belgesi
"" Vergi levhası fotokopisi
"" İmza Sirküleri
"" Odadan onaylı muhasebe belgesi

bu belgelerle açılışını yapmıştım.

daha sonra sigorta girişi yaptım

İrem hanim teşekkür ederim bu odadan onayli muhasebe belgesine kafam takıldı bu nedir ?

Ant Z ' Alıntı:
İrem hanim teşekkür ederim bu odadan onayli muhasebe belgesine kafam takıldı bu nedir ?

avukatın defterini tutan mali müşavirin bağlı olduğu odadan aldığı onaylı belge.

İzmirdeki sigorta müdürlüğü işyeri tescil servisi; dosya açılışında bu belgeyi benden istedi.

Teşekkür ederim Sayın Nisanlı ve İrem hanım

Saygılarımla

avukatlar kendi beyannamelerini kendileri gönderebilmekte bu sebeple istenmemesi gerekir ve bir de ikametgah konusunda başbakanlık genelgesi ve bir de çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı'nın ikametgah istenmeyeceğine dair yönetmelik var lütfen uygulamada bu konulara özen gösterelim ve ikametgah isteyen memurlara itiraz etmez isek gereksiz bürokrasiden yakınma hakkını kendinizde nasıl bulabilirsiniz? ::)

İrem35 ' Alıntı:
Ant Z ' Alıntı:

avukatın defterini tutan mali müşavirin bağlı olduğu odadan aldığı onaylı belge.

İzmirdeki sigorta müdürlüğü işyeri tescil servisi; dosya açılışında bu belgeyi benden istedi.
O konuda şöyle bir şey var, eğer tescil formunu tam eksiksiz doldurdu isen ve o an anlık sorulara anında cevap veriyorsan o belgeyi istemiyor şef, ama formda bir eksik bilgi var ise telefon numarası gibi , veya soruda bir takılma olursa o belgeyi istiyor. Defalarca test etme imkanım oldu.

Teşekkür ederim arkadaslar
Hamdi ustad çok haklısınız kendi adıma koyun gibi memur ne evrak derse götürüyoruz