Gerçek Kişi Ticaret Sicil Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1BURAK1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi çalışmalar;

gerçek kişi bir mükellefimizin ticaret odası kaydını açarken tescil talepnamesi ile vergi levhası nace kodları hatalı girilmiş. yani tescil talepnamesine vergi levhasındaki kod girilmemiş. bu tescil talepnamesinin üzerindeki nace kodu düzeltilebilir mi yoksa yeniden tescil talepnamesi mi almak gerekir.

teşekkürler...

İyi çalışmalar;

gerçek kişi bir mükellefimizin ticaret odası kaydını açarken tescil talepnamesi ile vergi levhası nace kodları hatalı girilmiş. yani tescil talepnamesine vergi levhasındaki kod girilmemiş. bu tescil talepnamesinin üzerindeki nace kodu düzeltilebilir mi yoksa yeniden tescil talepnamesi mi almak gerekir.

teşekkürler...

Nace kodu değişikliği ile ilgili ticaret odasına dileçe verebilirsiniz. Dilekçenin ekine alım-satım faturası örneği koyarak talep ettiğiniz nace kodunun faaliyetinizi yansıttığını belirtirsiniz.

Metalurji mühendisi bir şahıs aynı zamanda demir ve demir dışı cevherlerinin toptan ticaretini yapıyor. Vergi levhasında mühendislik ile ilgili kod var ama faaliyet belgesinde toptan ticaret ile ile ilgili olan kısım da var. Bu durumda ağırlıklı iş kolumuz toptan ticaret olacağı için tescil talepnamesine bu kodu yazsak olur değil mi?bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.teşekkürler