Gerçek Yaşanmış Bir Fıkra

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can3658
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
GERÇEK YAŞANMIŞ BİR FIKRA
BUNADA PES DOĞRUSU?
Mali müşavirin biri çalışma ofisinde yoğun bir iş temposuyla çalışmaktadır.Her tür beyanı ve bildirimi elektronik ortamda vermektedir.Bu müşavir arkadaş sadece bir bildirimi elektronik ortamda verememektedir.Bilenler bilir (ek1-Ek2) çalışma bakanlığının işçi giriş ve çıkış bildirimini elektronik olarak veremiyordur.Bu basit bildirimin neden hala elektronik olarak alınmadığını ögrenmek için hemen çalışma bakanlığının web sitesini ziyaret eder.Araştırır inceler fakat umduğunu bulamaz.Gözüne takıldığı bir mesaj bölümünü fark eder.Mesaj aynen şöyle yazmaktadır.Bakan beye mesaj yazınız.Bizim Mali Müşavir arkadaş bu fırsatı değerlendirmek ister ve bakana hemen konunun vahimeti ile ilgili yazısını yazmaya başlar neden bu bildirimlerin halen elektornikten alınmadığını falan yazar birazda yazdığı yazı dikkate alınsın diye bakana övgü dolu satırları da esirgemez.ve ardından da iyi dileklerini yazıp Mesajı gönderir.Mali müşavir arkadaş ertesi sabah çalışma ofisine gelir.Arkadaşımızın telefonu şu akıllı dedigimiz telefonlardandır.,Her gelen cevapsız telefonları rapor olarak saklamaktadır. Telefonuna gelen mesajları kontrol eder. Gözlerine inanamaz.. bir de ne Görsün Çalışma bakanlığının santral numarası Raporlanmış durumda.Önce inanamaz emin olmak için raporlanan telefonu arar evet gerçekten çalışma bakanlığının santral mumarası olduğunu görür.Muhasebeci arkadaşımız bu durum karşısında çok heycanlanır.Çünkü Koskocaman bir bakandan istekte bulunulmuş bakanda bu istegi olumlu degerlendirmiş ve sabah saat 9.00 yardımcılarına talimat vermiş aynen şu talimatı vermiş.?arayın şu degerli meslek mensubunu,Atladığımız önemli bir konuyu göndeme getirmiş,bu meseleyi hemen çözecegimizi kendisine iletin lütfen?.? Diye başlamış hayeller kurmaya.Acaba bakanı arasamda teşekkür etsem mi ki, diye cesaretini toplamaya çalışıyormuş.Hele biraz daha bekleyim demiş ve o bekleyiş derken işi gücü bırakmış çaldığı telefonlarında gözü hep bakanlığın telefonumu acaba diye takılmış,ancak birkaç saat sonra gerçekten bakanlığın telefonu çalmaya başlamış.Bizimki çok heycanlanmış ya bakanın kendisi ise diye.Telefonu açmadan önce düşündüklerini hatırlamaya çalışmış ve telefonu açmış.
-Alo buyurun kimi aradınız?
-Ben Mali Müşavir???..aradım
-Buyurun efendim Benim
-Ben Çalışma bakanlığı ???..dairsi başkanlığında???yım
Bizimki heycanlanmıştır. Artık % 100 bakanın yardımcısı olduğuna kanaat etmektedir.Teşekkür etmeye hazırlanırken.Telefondaki beyefendi söze girmiş:
-Ben şunun için Aradım Bizim çocuk 14 yaşın altında 30 nisanda yasa çıkmadan sigortalı olmasını istiyordum.Onun için sizi aradım.Bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.Bizim çocuğu sigortalı yapmak için hangi belgeler lazım.
Bizim muhasebeci şok olmuştur.Şu cevabı verir
-Beyefendi Çalışmadan birini ssk lı göstermek sakıncalıdır,Hem de sayın bakan da bu konuda açıklamada bulundu.Sizin bir bakanlık mensubu olarak daha dikatli olmanızı öneririm.Çünkü örnek olmanız lazım.Bakınız benimde 14 yaşın altında 2 çocuığum var.Sigortalı yaptırmadım.Çünkü etik bulmuyorum?.
Bizim mali müşavir arkadaş zaten o günlerde hep bu tür vakaları an be an yaşıyormuş. Çünkü çalışma ofisini hergün onlarca kişi sadece bu yüzden ziyaret ediyormuş.Son yaşadığı olay kendisini çok etkilemiş ve çareyi 1 haftalığına işyerini kapatmakta bulmuş Ta ki 30 nisan bitene kadar ?..

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık açmak yasaktır.