GİB 'e şikayet maili gönderelim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyneb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeyneb

Katkı Sunan Üye
değerli üstatlar ;

gib şikayet mailleri gönderelim bu ba bs cezaları mali müşavirlere yüklenen iş yükü vs... ile ilgili şikayet maili göndersek belki işe yarar turmob ve odaların bişey yapacağı yok örgütlensek bizler bişeyler yapsak diye düşündüm ve ilk maili ben gönderdim sizlerde gönderin

gelir idaresinin organızasyon şeması linki
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1039
ben mükelelf hizmetleri geliştirme müdürlüğüne mail attım eğer bir cevap gelirse sizinle paylaşacağım

Ynt: GİB 'e şikayet maili gönderelim

Dünyada bu kadar acımasız bir uygulama varmıdır acaba? Zaten zor ve riskli bir meslek icra ediyoruz bir de bu yük ağır geliyor...artık sesimizi birileriin duyması lazım..

değerli üstatlar attığım e-mailin cevabı geldi

Merhaba Zeynep Hanım,

Sıkıntınızı anlıyorum ve Uygulama ve Veri Yönetimi daire Başkanlığında sorumlu Müdürlüğe e-postanızı gönderdim.

Ancak, bu taleplerinizi yazılı olarak Gelir İdaresine gönderir misiniz?

İyi çalışmalar

bu benim bireysel serzenişim
biraz birlik olmak lazım
ne kadar çok mail ne kadar çok yazı daha etkili olur diye düşünüyorum.

bu arada maili cevap veren kişi
imdat türkay
gelir idaresi müdürlüğü
mükellef hizmetleri daire bşk.

zeyneb ' Alıntı:
Ancak, bu taleplerinizi yazılı olarak Gelir İdaresine gönderir misiniz?
Elden yada posta yolu ile dilekçe vermenin daha etkili bir yöntem olacağını söylemiş yanlış anlamadıysam şayet.
Hani imza kampanyaları olur ya.Aslında öyle yöntem de denenebilir.Hazır dilekçeye herkes imza atacak.
Her oda kendi sorumluluk bölgesinde temsilciler vasıtasıyla çok rahat bir şekilde imza toplayabilir.Ve emin olun çok uzun sürmez.
Hatta eğitimlere giderken alınabilir bu imza.Bildiğim kadarıyla eğitimlere 40 bin meslek mensubu başvurmuş.40 bin imzalı dilekçenin Gelir İdaresine gitmesi çok ses getirir.
Sayın zeyneb in odaların bişey yapacağı yok serzenişini gözden kaçırmadım.Bunu pekala odalar rahatlıkla yapabilirler.Şayet Gelir İdaresinin uygulamalarından şikayetçiysek.
İyi çalışmalar...

bunları odalar yapabilir tabikide ama önemli olan bir girişimde bulunmak odalar yapsa şimdiye yapardı en son kurumlar vergisi beyannamesi uzatma fiyaskosunu hatırlıyorsunuzdur.Türmob demekki çokta etkili değilmiş demek ben etrafımdaki diğer üstatlarıda yönlendiriyorum.Bu eğitimleride bekliyorum o zamanda diğer meslektaşlarıda yönlendirmeyi düşünüyorum bunu herkes kendi çapında yapması lazım yoksa sesimizi çıkarmadığımız sürece daah çokkk form ve cezalar görürüz...

Bu arada tesadüfen denk geldim.Turmob zaten mesleki sorunlarımız ve taleplerimiz başlığı adı altında 21.05.2011 tarih,08280 sayılı dilekçe ile gelir idaresine bir yazı yazmış 16 sayfa. Bahsettiğimiz konuları kapsayan dilekçe.
Bu anlamda turmobun veya odaların birşey yapacağı yok derken haksızlık etmeyelim yapmışlar zaten.
Etkili olmuşmu o ayrı...

Her verdiğimiz dilekçenin arkasından 9 ay seyre baksak bu işler zor yürürdü.

Üstadlar biz dua edelimde 5000 tl lik sınırı daha aşağı indirmesinler.

sayın metyo;
o dilekçenin aynısı biizm odanında sitesinde de var.İlk gördüğümde umutlanmıştım iyi şeyler olabilir diye ama henüz bir gelişme yok malesef. Herkes bireysel bir mücadelede bulunsa daah etkili olur diye düşündüm benim şahsi fikrim katılmayabilirsiniz .10 bin 20 bin dilekçe, e-mail. daha etkili olur diye düşündüm

Bakan kendi ağzıyla söylememiş mi "SMMM kusura bakmasın onlarla ilgilenmiyoruz." diye. >:(

nerde birlik oldunuz ki burda birlik olacaksınız bir kişi bile demedi evet yazalım vs.. herkes verilen iş yükünden memnun sanırım.

vergi daireleri 2007 den başlayarak ba -bs formlarının tetkikine başlamıştır karşı firmayla olan tutarsızlıkları yazı yazarak düzeltmelerini istiyor şuana kadar 3 mükellefime yazı gitti görüştüğüm v.dairesi müdiresi 2007 den başladıklarını zaman aşımından sebebp yapıyorlarmış sonradan 2008-9-10 devam edeceklermiş.Odalar ve turmob uyumaya devam etsin bizde bekleyelim oda bişeyler yapacak turmob bişeyler yapacak diye çok zor değil bir mail yada yazı biraz birlik olun

bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla bir yerlere varamyaız, bize ceza gelmedi diye bu anlamsız cezalara tepkisiz kalamayız,bugün zeynebe yarın bize ....tepkimizi gösterelim,özellikle büyüklerimiz ve kıdemli üyelerden mutlak destek bekliyoruz....