Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bize yeni gelecek mükellefin eski smmm si şirkette bağımlı çalışıyormuş ve şu anda kayıp ulaşamıyorlar. Şifreler de kendi üzerineymiş. Şu anda geçici gönderemiyorlar ne yapmaları gerekir??
Bağlı oldukları vergi dairesine müracaat ederek e-beyanname sözleşmelerinin fesh edilmelerini sağlayacaklar. Sonra siz ebeyanname sözleşmesi girerek geçiciyi verebilirsiniz
amaben sonuçta hiç bilgim olmayan bir yıla ait beyannameye imza atmak istemem, sorumluluk bana geçer.. daha kurumlar da var.. firma kendi adına şifre alsa ve beyannameyi gönderen olarak eski smm adını verse
amaben sonuçta hiç bilgim olmayan bir yıla ait beyannameye imza atmak istemem, sorumluluk bana geçer.. daha kurumlar da var.. firma kendi adına şifre alsa ve beyannameyi gönderen olarak eski smm adını verse
Firma tam tasdike tabi değilse bağımlı meslek mensubuda yoksa e-beyanname şifresi vermezler diye tahmin ediyorum.Kurumlarını yapacaksan zaten 2012 yi silbaştan elden geçirmen lazım ki rahatlıkla altına imza edebilesin.Yarım işi veya meslek mensubu kayıp işi kabul etmekle zaten bazı eksiklikleri kabul etmiş oluyorsun.Bu tip işlerde daha fazla emek gerekiyor.Kayıp olan smm sağlıklımı belli değil onun adına beyan verilemez zaten sahte olur.Hala tereddüt varsa müşteriyi gönderip daha fazla vait ayırabilecek bir başka arkadışımızda çözüm arasın diye düşünülebilir.Her nimetin bir külfeti var yeni gelen yarım iş her zaman
temiz olmaz zaten meslek mensubu kaybolmasa idi o iş size teklif edilmeyecek eski uygulama devam edecekti.Olayı birde bu açıdan değerlendiriniz.Kolay gelsin.
Firma legal yollardan kendisine şifre alamaz. Buradaki riski değerlendirmek sizin tercihiniz. Geçicinin süresi de uzatıldı, işlem hacmi çok değilse inceleme yaparak değerlendirme şansınız devam ediyor. Mükellefle açık açığa konuşarak üstlendiğiniz riske değecek bir ücret talep etmeniz de mümkün. Son karar sizindir Sayın Fugenc.
teşekkürler..o odaya sorduğumuzda , tüm yıla ait beyannameleri eski muhasebeci verdiğinden ve 2012 yılına ait sözleşme onun adına olduğundan sorumluluğumuzun sınırlı olacağı söylendi ne dersiniz? firma sahibi eski arkadaşım mağdur olduğu için yardımcı daolmaya çalışıyorum ama riske girmek de korkutuyor arada kaldım gibi oldu..