Gider İadelerinin Yevmiye Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taydemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir işletme x firmasından almış olduğu kırtasiye malzemelerinin bir kısmını iade etmiştir. iade işlemi içinde 100 ytl + kdv ft kesmiştir. Benim burada sormak istediğim şu kesilen iade ft sının kaydı yapılırken 770 li hesap alacaklandırılır mı? yoksa bunun yerine başka bir gelir hesabı mı kullanılır. ben şahsen 649 lu hesabı kullanıyorum bu işlem doğrumudur? yoksa başka bir hesap mı kullanmalıyım. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar...

Almış olduğunuz kırtasiye malzemelerini '' 157 DİĞER STOKLAR'' hesabında muhasebeleştirdiyseniz bu hesabın alacagına kayıt yaparak iade işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Şayet kırtasiye malzemelerinin kullanılmadığı halde tamamı bir gider hesabında muhasebeleştirildi ise, gelir ve gider hesapları arasında netleştirme yapılamayacağından bir gelir hesabına atmanız yani '649 DİĞER OLAĞAN GELİR VE KARLAR HS'' kullanmanız daha mantıklı olacaktır ..

sevgili kardesim bu sözkonusu olan kırtasiye malzemeleri emtia deilde genel gider ise ve giderleştirme kaydı yapıldıysa iade edilen kısmını 649 hs.da takip edebilirsin