Gider Pusulası Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurdal67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gurdal67

Katkı Sunan Üye
Selamlar...

Tavuk çitliklerinde yükleme hizmeti veren bir işletmeyiz.Her seferinde İşletmede SGK lı olmayan dışardan sağladığımız değişir sayıda kişi ile tavuk çiftliklerine gidilir ve tavukların yüklemesi kamyonlara yapılır ;kümes sahibinden ücreti alınır ve faturamızı keseriz...Alınan ücret yükleme yapılan işçilere yevmiye olarak dağıtılır.

Soru

1) İşçilerin SGK olma durumu var mıdır?

2)SGK durumu yoksa ;İşçilere dağıtılan para Gider Pusulası ile kayıt altına alınabilir mi?Alınırsa Stopaj var mıdır? Varsa % kaçtır?

Saygılarımla..İyi bayramlar....

Ynt: Gider Pusulası Hk.

benim de gider pusulası hakkında bir sorum olacak:
bir yıl içinde hizmet aldığım bir şahsa keseceğim gider pusulası için gider yazacağım rakama istinaden belli bir tavan var mı?
teşekkür ederim

tuğba

sayıngürdal
yükleme yapan işçiler hep aynı işçi değillerse gider pusulası düzenlirsiniz stopaj oranı % 10. ancak bu işçilerin sürekliliği söz konusu ise sgk lı olmak zorundadır.

tuğba ö.gündoğdu ' Alıntı:
benim de gider pusulası hakkında bir sorum olacak:
bir yıl içinde hizmet aldığım bir şahsa keseceğim gider pusulası için gider yazacağım rakama istinaden belli bir tavan var mı?
teşekkür ederim

tuğba

Benim de bu soruya benzer bir sorum var. İşletmenin faaliyet alanına göre bu tavan rakam değişiyor mu ? Biz hurda alım satım işiyle uğraşıyoruz. Mükellef olmayan kişilerde aldığım hurdalar için gider pusulası kesiyorum ve 3 yıl önce üst limit 14,000 tl diye öğrenmiştim firmadakilerden. Sonra bir daha ilgilenilmedi.

270 seri nolu gelir vergisi genel tebliği 2009 yılı için 17.900 TL