Gider Pusulası

Terk etmiş mükellef kendi uhdesinde kalan yazar kasayı,tekrar mükellefiyet halinde kendisine satarken gider pusulasıyla mı yoksa noterden de geçmesine gerek var mı?

Ynt: Gider Pusulası

benimde gider pusulası ile bir sorum olacaktı;

bir konut yapı kooperatifi, dairelerine yaptırmak üzere mermer satın aldı. Bu mermeri satan taraf Ltd.Şti. ama kooperatif kendi gider pusulası ile almış;
ben bunun yanlış olduğunu, Ltd.Şti'n deftere tabi olduğundan dolayısıyla fatura kesmesi gerektiğini belirttim. Karşılığında aldığım yanıt ise; Ltd.Şti.in faturası bitmiş o yüzden kooperatif gider pusulası ile almış.

Şimdi elimde bir gider pusulası var.

Gayrisafi tutar..........................266,66
Gelir Vergisi Kesintisi % 10.........26,66
Ödenecek Net Tutar.................240,00

bu gider pusulasını ne yapmam gerekiyor muhtasar beyannamede bildirip bildirmeme konusunda tereddütte kaldım. Bildirsem bi sakıncası olur mu? bildirmezsem bi sakıncası olur mu?

Gider pusulasında satıcı Ltd.Şti. görünecek, olmaz tabi ki. Gider pusulasını iptal edip, ltd.şti.'den fatura almalısınız.

(Ayrıca satıcı Ltd.Şti. değil de, vergi mükellefiyeti olmayan bir gerçek kişi bile olsaydı yine de stopaj uygulanmazdı.)

Vergi mükellefi olan tüzel kişilikten mal almışsınız.Bu gider pusulasına bağlanmaz.X Ltd.Şti'nin faturası yoksa sevk irsaliyesine bağlasın 7 gün içinde faturasını kessin.Durduğunuz yerde neden stopaj ödeyesiniz.İnceleme safhasına gelince Ö.U.C.ile karşı karşıya kalabilirsiniz.