Gider pusulası!!!

Herkese Merhaba,
2 Adet çok acil sorum olacak,umarım bana yardımcı olursunuz..

1-Bir süre önce bir adet ev satın aldım.Ancak özel şartlarım gereği sözleşmeyi fesh etmek ve tarafıma yatırdığım paraların iadesi konusunda firmaya dilekçe yazdım.Yazılan dilekçe onay gördü.Sorum şu olacak...Firma tarafından evin bedelini gösteren (evi 10 sene vadeli aylık belirli bir faiz oranıyla satın almıştım) gider pusulası yapıldı.Pusulada malın cinsine evin iade bedeli şeklinde yazıldı ve toplam tutarda evin 10 sene sonundaki faizler dahil tutarı yazıldı?Bu işlemler ne için yapıldı?Beni borç altına sokan herhangi bir durum varmı?

2-İkinci sorum ise,firma ben evi aldığım zaman bir fatura kestiğini ve adresime yolladığını söylemektedir ancak bana şu ana kadar ulaşan bir fatura olmamıştır.Şu şartlar altında fatura olmadan tarafıma ödeme yapılırmı?Fatura bulunamazsa yapılacak işlem nedir?

Çok teşekkür ederim...

Ynt: Lütfen Yardım (gider pusulası)

evi geri verirken gider pusulası düzenlemeleri normal çünkü bir nevi mal iadesi yapıyorsunuz ancak alırken vadeli ve fazili tutarı yazmaları neden merak ettim. banka veya finans kurumundan kredi veya mortgage
yoluyla aldı iseniz bu değeri yazmamaları gerekirdi. Birde ödediğiniz peşinat veya taksitlerin tamamını geri aldınızmı bir kesinti oldumu kesinti oldu ise kredi kullanmışsınız demektir.