Gümrük müşavirlik faturası...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KAAN07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Mrh..
Ben serbest bölgeden mail ithal ediyorum..Ve ithal ettiğim malzemeri satan firmanın gümrükçüsü ile gümrük işlemlerini hallediyorum...Çünkü serbest bölgede ki firma kendi gümrükçüsünü tercih etmiş..Bana bu gümrük firması yaptığı işlemler karşılığı sadece dekont kesiyordu.Müşavirlik hizmeti adı altında fatura kesmiyordu.Fakat 2011 yılı için fatura kesmeye başladı...Gerekçesi ise kesmesi gerekirken biz kesmiyorduk fakat geçen yıl birkaç müşterimizi bu konuda incelemeye almışlar diyor...Karşı tarafın fatura kesmemesi benim incelemeye alınmamı neden gerektirir...Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim...

Ynt: Gümrük müşavirlik faturası...

-Verilmesi ve alınması icabeden fatura, gider pusulası, müstahsil makbuzu ile serbest meslek makbuzlarının verilmemesi, alınmaması veya düzenlenen bu belgelerde gerçek meblağdan farklı meblağlara yer verilmesi halinde; bu belgeleri düzenlemek ve almak zorunda olanların herbirine, her bir belge için (4369 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle belirlenen miktar) 10.000.000 liradan (402 Sıra No.lu V.U.K Genel Tebliği ile 1.1.2011'den itibaren 170 -TL) aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının % 10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.(*)

Vergi usul kanunu madde 353 bu şekilde.

Saygılar.