Gümrüklü Mallara İlişkin Kanun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaptığım bir araştırma için Amazon'dan sık sık yabancı kitap getirtiyorum. Ve bu kitapları Posta Müdürlüğünden alabilmek için önemli miktarda vergi ve Posta Müdürlüğüne ücret ödüyorum. Kültürden vergi alınmasının mantığını lütfen biri bana açıklayabilir mi?

lara' Alıntı:
............................... Kültürden vergi alınmasının mantığını lütfen biri bana açıklayabilir mi?

Sayın Lara

madem kültürel konularla ilgiliyiz. biraz ekonomik konulara değinelim.

Devletimizin 2005 bütçesi yanlış hatırlamıyorsam gelirler 140 ktr tl 140 milyar ytl giderler 170 ktr tl yani 170 milyar ytl. rakamların + 2 payı var.

bu ne demek 30 milyar ytl -30 katrilyon açığımız var.

dolayısıyla hepimiz burada elimiz taşın altına sokmalı, sorumluluk almalıyız. hele bilinçli vatandaşlarımız bunu daha idrak etmemeliler.

efendim gümrükden kitap alıyorum, kültürden niye vergi alınıyor.

Sayın Lara. Türkiyedeki kitaplarda kültür yok mu. var. bunlardan alınıyorsa gümrükden aldığınız kitaplardan haydi haydi alınır.

şimdi sizler böyle dersiniz, bu sefer hastalarda der ki şu şu ilaçlardan niye vergi alınıyor. hani sosyal devlet ilkesi.

bu sefer geçim sıkıntısı çekenler der ki; ekmek vazgeçilmez ihtiyaç. %1 ne vergisi . onu da almayın.

bu sefer devletin açığı ne olcak .30 dan 60' a yükselicek.

çare ne. ya tasarruf, ya ek vergi.

söyleyin şimdi. kırk katır mı kırk satır mı :D

saygıyla

Kırk katır kırk satır

Merhaba,

kültürel yayınlardan vergi alınması konusu bu kanun çıktığında çok eleştirilmişti. Türkiye deki kitaplarda da kültür var kuşkusuz. Ama bir dili öğrenince ister istemez o dildeki kitapları okumaya başlıyorsunuz. Zaten o dilde okumazsanız; dile hiç hakim olamadığınız gibi , öğrendikleriniz de yavaş yavaş unutursunuz.

Benim bahsettiğim araştırma Ermeni 'lerin soykırımı iddiaları... Bir internet sitesi hazırlıyorum. Türkçe ve İngilizce yayınlanacak. Eğer ben onların iddialarını bilmezsem, iddialarına da cevap veremem. Yani ben elimi taşın alltına sokayım, bu konuda yapabileceklerimi yapayım istiyorum. Ama inanın dolar ve pound üzerinden kitap parası ödemekten ve üstüne birde vergi ve başka paralar ödemekten gına geldi. Türkiye'ye yapılan haksız suçlamaları ülkesini çok seven biri olarak cevaplamak istiyorum. Gerçi ne kadar para ödersem ödeyeyim, başka alanlardan keser, bu alana harcarım. Ama eğitim ve kültür lüks değildir.

İlaç konusunda haklısınız ama kitap -tekrarlıyorum- lüks değildir. Hepimizin daha çok okuyup, daha çok bilgilenip ülkemizin haklarını her türlü zeminde savunmamız gerekir. Kitap lüks tüketim malzemesi değildir.

Saygılar...