Günlük 9 saat çalışanın gelmediği gün uygulaması.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mesutboga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selamlar,08-17,30 çalışmaktayım.günde 9 saat çalışıyoruz ki c.tesi günü tatil hakkı kazanalım.ben p.tesi çalıştım daha sonra eşimin rahatsızlığından dolayı hastaneye gittik ve o hafta işe gitmedim.şimdi bizim personelci c.tesiyi haketmediğim için hem gün olarak kesmiş hemde gelmediğim hergün için 1.5 saat hafta içindeki günlerden kesmiş bunun mantıksız olduğunu anlatmaya çalıştım ama sistem otomatik olarak kesiyor diyor.birde iş yerinden izinli gittiğim halde pazar günümde kesilirmi acaba.beni aydınlatırsanız sevinirim,teşekkür ederim.

Ynt: günlük 9 saat çalışanın gelmediği gün uygulaması.

Merhaba,

Pazar günü kesilmez. (Bir haftalık süre içinde kalması ve işveren tarafından izin verildiği için)

Sözleşmenizde hafta içi 5 * 9 = 45 olarak belirtilmiş ise ve yine bir haftalık süre içinde kalması ve işveren tarafında izin verildiği için Cumartesi günü kesilemez.

1,5 saat kesintide yanlıştır.

turgut bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.ben personelcimize bu kesintilerin kanunsuz olduğunu söyledim,araştırdım dedim.oda bana o kanunlar değişeli çok oldu dedi.4857 yi 4 kez okumuş falan filan.şimdi ben ne yapmalıyım peki.bildiğim kadarıyla izinli gittiğim için pazarımı kesemez.ve cumartesiyi sadece gelmediğim günlerden 1.5 saat kesebilir veya toptan bir kere kessin sadece p.tesi çalıştım.hem toptan kesip hemde hergün için 1.5 saat kesemez.ne yapmamı önerirsiniz.teşekkürler şimdiden..

Hafta tatiline hak kazanabilmek için diğer günlerde çalışılmış olmalı yada izinli veya raporlu olmalıdır eğer mazeretsiz işe gelinmediyse veya işverenden izinsiz gelinmediyse hafta tatili ücreti ve gelinmeyen gününde ücreti alınamaz uygulaması doğru gözüküyor

4857 sayılı İş Yasası?nın 46. madde hükümleri dikkate alındığında, çalışmış gibi sayılan günler ve işverenden izin alınarak çalışılmayan günler dışında işçinin hafta içinde herhangi bir işgününde işine devam etmemesi durumunda hafta tatiline hak kazanamadığı gibi, hafta tatili ücreti de söz konusu olmayacaktır. Bu durumdaki işçinin aylık toplam çalışılan gün sayısı, bir gün işe devam etmediği düşünüldüğünde 2 gün eksik olacaktır. Çalışılan gün sayısı 30 değil, 28 gün olarak gösterilecek, 28 gün ücret tahakkuk ve tediyesi yapılacaktır. İşçilerin bu durum ile karşılaşmamaları için haklı bir mazeretleri dışında işlerine devam etmeleri yerinde olacaktır.

o zaman ben bordrom la beraber çalışma bakanlığına şikayetmi etmeliyim.neler yapılabilir.

Gitmeden önce 4857'yi 4 kere okuyan arkadaşa ÇSGB'ye gideceğini söyle 46. maddeyi tekrar okusun. Sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Ynt: Günlük 9 saat çalışanın gelmediği gün uygulaması.

yardımlarınız için teşekkürler.