Ynt: Gurur Verici Bir Tablo...
Murat Bey,
Duyarlılığınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Size ilginç bir şey daha söyleyeyim. Dünya üzerinde, okunurken İstiklal Marşı kadar insanın tüylerini diken diken eden, etkileyen ve gerçek bir kurtuluşu anlatan başka bir milli marş daha yokmuş. İçerdiği manzume ve tanımlamalar hiç bir marşta bu kadar keskin ve coşkulu değilmiş. (Bunu Edebiyat hocam Sn. Osman KİBAR' dan duymuştum, bu vesileyle ellerinden öpüyorum)
Acaba niye...? Çünkü hiç bir ülke ya da millet Türk milleti kadar ve Türk vatanı kadar saldırıya uğramamış, kısacası bizimki gibi 72 millete karşı kurtuluş mücadelesi vermemiştir. Ve hiç birinde bizimki gibi bir Mehmed Akif daha yokmuş. Bizzat yaşananları anlattığı için bu marş bu kadar etkilidir diye düşünüyorum. Zaten M.Akif ; "Allah bana bir daha İstiklal Marşı yazdımasın" diyerek yaşanan acıları bizzat vurgulamıştır.
Bu marşın yerine başka bir marş ikame etmek ki? Bu tarihi inkar sayılır ki hiç bir millet bu kötülüğü kendine yapamaz, yapmamalıdır. Yoksa biz marş diye 100. yıl marşını söyleriz ama hiç bir zaman bu veya başka bir marş aynı duyguyu bize yaşatamaz. Diğer marşları olsa olsa şenliklerde, mitinglerde söyleriz, çocuklarımız ise bu hazzı hiç bir zaman duyamazlar.
Sevgili M.Akif nur içinde yat.