Hafta tatili hakkında,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HZLS_İK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HZLS_İK

Tanınmış Üye
Arkadaşlar ben hafta tatilini haketmek için 45 saat çalışılması gerektiğini biliyorum. Şimdi 03.08.09 da ücretsiz izni olan , 04.08.09 - 08.08.09 tarihleri arasında yıllık ücretli izinde olan biri pazar gününü hakader mi? Biz bu tür durumlarda pazarı kesmiyoruz. Siz ne şekilde uygulama yapıyorsunuz. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Ynt: Hafta tatili hakkında,

3/8/2009 verilen izin bir haftalık süre içinde kalan işverence verilmiş izin olduğundan çalışılan günler gibi hafta tatili hesabına katılır.

T U R K O ' Alıntı:
3/8/2009 verilen izin bir haftalık süre içinde kalan işverence verilmiş izin olduğundan çalışılan günler gibi hafta tatili hesabına katılır.

peki bir soru daha... tam tersi olursa. yani ayın 3 ücretli olur ya da çalışmış olursa ve diğer günler ücretsiz olursa pazar ın durumu ne olur. Biz hafta içinde gelişen böyel durumlarda oranlama yapıyoruz. Pazar ücretini oranlamaya göre veriyoruz. Sigortasını da kesmiyoruz. Buna da ceavp verebilirseniz çok memnun olurum . Hemen lazımda cevabı. Çok teşekkürederim.

Ücretsiz izni işçi talep eder işveren verir veya vermez. Eğer işv. izin verir ise ve bir haftalık süre içinde kalır ise pazar ücreti tam olarak ödemek zorundadır, oranlama yapmak hatalıdır.

T U R K O ' Alıntı:
Ücretsiz izni işçi talep eder işveren verir veya vermez. Eğer işv. izin verir ise ve bir haftalık süre içinde kalır ise pazar ücreti tam olarak ödemek zorundadır, oranlama yapmak hatalıdır.

yok zaten ücretsiz izni kendileri istiyorlar. Şu an başka bir durum vardı. Ondan sordum ama hallettik. Sağolun..

Kendisi istese bile siz izin veriyorsanız, hafta tatili gün ve ücretini ödemek zorundasınız. Ama kişi ister, işveren izin vermezse; kişi yine de işe gelmezse, o zaman hafta tatili gün ücretini ödemeyebilirsiniz. Çünkü işveren rıza vermemiştir.

İşv. izin vermediği halde işle gelmeyen hakkında tutanak tutulması gerekmekte ve bu tutanağa istinaden eksik gün bildirilebilmektedir.