Hakkımı arıyorum ama nafile

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan masal45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slm arkadaşlar
benim sizlere bi sorum olacak,yardımcı olursanız sevinirim.Eşim resmi bir işyerinde yaz aylarında geçici işçi olarak çalışıyordu. Çalışılan işyerine taşeron adı altında gidiyordu ama işyerindeki ilgili sorumlu eşimle ilgili taşeron kişiye imzalı kağıt vermiş.buradaki işçi sana ait değil tüm mesuliyet benim demiş. Çalışılan süre içersinde eşim düşüp ayağını kırmış. Alçı,doktor,hastane derken vesselam 3 ay geçti.olaydan yaklaşık 1 ay sonra SGK na dilekçe ile şikayette bulunduk. şu ana kadar bi haber çıkmadı. Yapılan tüm masrafları kendi cebimizden yapmamızda cabası. Şimdi sizlere soruyorum bu işin sonucu nereye varır. yardımcı olursanız sevinirim...........daha öncede bu konuyla ilgili yazmıştım ama tatmin edici bi cevap alamadığım için tekrar yazdım.lütfen yardım tşk

Ynt: hakkımı arıyorum ama nafile

Geçmiş olsun..

Bu işler mesuliyet almakla eti de benim kemiği de benim demekle olmaz.. asıl işverenle taşeron kendi aralarında..sorumluluğu azaltmayı ve ortadan kaldırmaya dair sözleşmeler yapamazlar..

Ama ben pek bir şey anlayamadım. Yani her kurumda iş kazası olabilir. Önemli olan işverenin işçiye karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmesidir..

Eşiniz sigortasız mı çalıştırılıyordu? Eşiniz sigortalı olarak çalışıyorsa.. neden siz masrafta bulunuyorsunuz? sonuçta iş kazalarında prim sıkıntısı yok..1 günlük dahi olsa.. sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

SGK'ya hangi amaçla şikayette bulundunuz? ne dediniz? ne istediniz?

Biraz daha detaylı anlatırsanız şayet.. bilgi sahibi arkadaşlar size daha tatmin edici cevaplar vereceklerdir..

Ynt: Hakkımı arıyorum ama nafile

forwhom'un yazısına karşılık şöyle söyliiimmm. eşim resmi bir iş kurumunda ve sigorta yapıcaz deyip oyaladılar.tabi bu iş kazası olunca ne arayan oldu nede soran.bende sgk dilekçe ile şikayette bulundum. savcılığa gitsem dahamı iyi olurdu diye düşünüyorum ama avukat tutmak lazım o da ayrı bi masraf kışın kış gününde ne yapıcamı şaşırmış durumdayım o yüzden sizlerden yardımlarınızı bekledim kususra bakmayın

Ynt: Hakkımı arıyorum ama nafile

elinizdeki tüm ispat edici evraklar ile bakanlık müdürlüğüne gidin.olanları memura anlatın...