Haklarım nelerdir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ua_yvz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler;

Benim sormak istediğim sorunun benzerleri sorulmuş ancak bazı farklılıklar olduğu için sormak istiyorum.

Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım işyeri son 2 senedir maaşları çok düzensiz ödedi için istifa etmek zorunda kaldım.

İstifa etmeden önceki süreçte aynı birimde çalıştığımız 7 arkadaş toplu olarak noterden ihtar çekerek maaşlarımızın ödenmesini talep ettik bu ihtarname sonucunda almamız gereken maaşın bir kısmı tarafımıza ödendi.

Ancak daha ilerleyen zamanda ödemelerde bir düzelme olmadığı için işyerinden istifa ettim.
İstifa dilekçemi yine noterden gönderdim ve ihtarnameye 3 gün içerisinde alacaklarımın (maaş ve kalan yıllık izin tutarı) ve haklı nedenle istifa ettiğim için tazminatımın ödenmesini ekledim.

Yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen tazminatı geçin içeride kalan ağustos ayı maaşımı bile ödemediler.

Yukarıdakilere ek olarak şunuda belirtmek istiyorum, eski işyerim bir grup firmasıydı ve ben ilk başta farklı bir şubesinde çalışıyordum sigortamda ilk başladığım yerde gözüküyordu daha sonra merkeze geçtiğim için sigortam ve maaşımı merkeze aldırdım ancak bu işlemde günübirlik çıkış giriş yapılarak yapılmış.

Yani ben grupta 4 yıl çalışmama rağmen sigortada merkez şubede 1,5 yıldır diğer şubede 2 yıl çalışmış olarak görünüyorum.

Bu bilgiler ışığında kanuni haklarım nelerdir ?
Konuyu mahkemeye taşırsam tazminatımı alabilir miyim ?
Tazminata hak kazanırsam bu sadece 1,5 yıllık mı olur yoksa aynı grup içinde olduğu için 4 yıllık mı olur ?

Teşekkür ederim.

Ynt: Haklarım nelerdir ?

grup firmalarında şube değişikliklerinde sigorta çıkış nedeni nakil olarak yapılması gerekir .
eğer öyleyse aynı 10 kerede giriş çıkış yapsa 4 yıl çalıştıysanız 4 yıl 5 yıl çalıştıysanız 5 yıllık tazminat alırsınız .
önemli olan hangi maddeyi kullanarak giriş çıkış yapılmış olması.