Haklı Fesih Sonrası

Ben 10 şubatta noterden haklı fesih yaparak işten ayrıldım. Fakat işveren çıkışımı yapmadı. Bayağı bekledim işlemlerin olması için ama hiçbir şey olmadı ve bugün ancak 170'i arayıp bildirdim. Bundan sonrası ne olur? Alamadığım günler, kıdem, ve işsizlik alacağım var.

Ödenmeyen ücret ve haklı fesih nedeniyle kıdem tazminatı alacağınız var ama işsizlik ödemesi için bir hakkınız yok anlatımınızdan anlaşılan.
İşsizlik ödeneği için kuruma başvurduğunuz tarih itibariyle hak kazanırsınız ödeneği almaya.
Bundan sonraki aşama , arabulucu avukata başvurup haklı sebeple feshiniz sonrası kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edeceksiniz.
Arabulucuda anlaşamazsanız, iş mahkemesinde dava açıp talep etmeniz gerekir.

Ödenmeyen ücret ve haklı fesih nedeniyle kıdem tazminatı alacağınız var ama işsizlik ödemesi için bir hakkınız yok anlatımınızdan anlaşılan.
İşsizlik ödeneği için kuruma başvurduğunuz tarih itibariyle hak kazanırsınız ödeneği almaya.
Bundan sonraki aşama , arabulucu avukata başvurup haklı sebeple feshiniz sonrası kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edeceksiniz.
Arabulucuda anlaşamazsanız, iş mahkemesinde dava açıp talep etmeniz gerekir.
İşsizlik ödemesi hakkım da var. Ödenmeyen ücretlerim var. Bugün arabulucu ile konuştum. İş çıkışın verilmedi diye kıdem isteyemezsin diyor. E çıkışım verilmedi diye işsizliğe de başvuramıyorum hocam.

İzlenilecek süreçteki her şeyi yapmışsınız son olarak süreci hızlandırmak adına CİMER'e de şikayette bulunabilirsiniz bunun dışında beklemekten başka çare yok. Geçmiş olsun.