Haklı Neden Olmadan Fesih

myardimli

Katkı Sunan Üye
merhabalar,

arkadaşlar bir personeli haklı neden olmadan, ekonomik nedenler yüzünden işten çıkarttılar.

doğal olarak sgk işten çıkış bildirimde 4 nolu maddeyi seçtim.

personelin işsizlik almak gibi bir derdi yok hiç başvurmayacak...

benim işkur yada başka bir kuruma haklı neden olmadan çıkarttığım için bir yere bildirim yapmam gerekiyor mu ?

kolay gelsin.

Ynt: Haklı Neden Olmadan Fesih

Kişinin çıkışını 4 kodu ile yaptığınız için zaten SGK ya bildirimde bulunmuşsunuz. Farklı bir kuruma bildirmeniz gereken bir evrak olmadığını biliyorum. İşsizlik ödeneği için çalışan müracaat ettiğinde zaten sistem üzerinden sk çıkış kodu ile çıkış bildiriminize ulaşabiliyorlar. Bildiğiniz gibi SGK, İŞKUR ve ÇSGB artık çalışanın bilgilerine SGK ya yapılan bildirimlerden takip edebiliyorlar. Kurumlardan tarafınıza bir bildirim yapılması istenirse yapmanız gerekiyor. Bunun dışında bildirim yapmanız gerekmemekte diye düşünüyorum.

Çıkış işlemlerini sgk dan yaptığınızda ssk, bölge çalışma ve iş kura bildirim yapmış bulunuyorsunuz ayrıyetten bir bildirim yapmanıza gerek yok ama çıkış kodu 4 yaptığınız için işçinin kıdem ve ihbar tazminat hakkı doğar bunları ödedinizmi ibraname aldınız mı bütün yasal işlemleri gerçekleştirdinizmi sonra sıkıntı yaşamayın.

merhaba,

Aslen bir on yıl önce personel işlerini yapıyordum, iş kanunu filan da bilirdim.
Personele bakan çalışan ayrılınca yerine biri alınmadı malum ekonomik sebepler.

Personelle ilgili bir işlem yaptığımda tedirgin oluyorum, çünkü geri donuşu yok cezaların cok yuksek olması da....

Personelimiz iyi niyetli bir kisi ,issizlige basvurmayacak ,kendisi istifa vermem dedi,
bunun uzerine patronun bana isten cikar dedigi gun calisana ihbarda bulundum fakat bir sey imzalatmadim.

isten cikarken fesih bildirimi hazirladim, 3 aylik bir calisan idi ,kisaca fesihte isyerinde yasanan ekonomik sebeplerle isten cikarmak zorunda oldugumuz ve 10 ekim itibariyel isten cikartacagimizi deyip 25 eylul tarihi ile imzalattim.

acaba bu yeterli mi baska ne tur bir evrak hazirlanabilir ?

cok tesekkurler.

Üç aylık çalışanınızı işten çıkarttığınız takdirde ihbar tazminatı dışında herhangi bir hakkı bulunmamakta ihbar süresini de kullandırmışsınız bunun herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.