1- Raporlu olacak, ücretli veya ücretsiz izinli değil.
2- Tedavi sürecindeki o günler için alınmış bir raporu varsa, raporlu olması gerekir, izinli değil,
eğer rapor yoksa, izin varsa, işverenin takdirine bağlı;
işveren ücretli izin vermek isterse ücretli izin, istemezse ücretsiz izin olması gerekir.[/QUOTE]
ben özel sektörde çalışan bayan hamileyim. İşyerinde toplam 21 iş günü yıllık iznim var ve her ay gittiğim 1 günlük doktor kontrolünü de yıllık iznimden düşüyorlar (işyerimle hastanem arasında çok fazla mesafe olduğundan günlük izin olarak kullanıyorum).Haklarımı netten okuyup İ.K yöneticime söyledim, 1 günlük rapor getirdiğim takdirde yıllık iznimden almanıza gerek yokmuş bu dedim. Bana 1 günlük rapor alırsan ssk'nı 1 gün burdan eksik yatırmak zorunda kalırız, sen 1 gün için ssk'da kuyruğa girmek zorunda kalırsın, nihayeten de 1 günlük izin için 2 günün kayıp olur. Uğraşırım dersen öyle yap dedi!! Bu olaydan önce ateşli rahatsızlık geçirdiğimden 4 gün rapor vermişti doktor. Bunu söylediğimde ise en az 3 günlük rapor olduğundan sıkıntı olmuyor, ssk ya gitmek zorunda değilsin ssk nı tam yatırıyoruz dedi bana?? yalnız mevzuatta bunlar yok. Acaba bir İ.K bilinçsizliği mi yaşıyorum doğrusu mu bu? Lütfen cevap...