Hamile Çalışanların Doktor İzni Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rekmekci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,ben 5 aylık hamile bir çalışanım.İş yerim doktor kontrolü için sadece bir gün izin veriyor.
son ayralara doğru 15 günde bir gitmek gerekiyor,ayrıca aile hekimi aşıları içinde gitmek gerekiyor zorunlu fakat iş yerim,
1 günden fazla gidilirse hem ücretini hemde sgk nı keseriz diyorlar.Buna hakları varmı bilgilendirirmisiniz.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir (İş Kanunu Md.74).
zaten doktorun verdiği muayene raporu yada işbaşı kağıdı ile de ispatlayabilirsiniz.

Buna rağmen iş yeri ayda birgün kontrole gidebilirsin diyor.2.kez kontrole gidersem paramı ve sgk mı kesiyorlar kanunca buna hakları varmı?

2.3. kez kontrole gittiğinizde dr. dan işbaşı belgesi alıp , belgede belirtilen saatte işyerinizde olursanız ve o belgeyi işvereninize teslim ederseniz kesmezler,
buna rağmen keserlerse, sözleşmenizi feshedip tazminatınızı talep etme hakkını kazanabilirsiniz.

Dr. kontrolune gittiğiniz günlerde, kontrol sonra işyerinize geri dönüyormusunuz?

doktora kontrole gittiğimde işe geri dönmüyorum çünkü iş yerim merkeze uzak bir köyde,servis saatleri dışında dolmuş sorunu var.Yol 1,5 saat felan sürüyor.Mesela doktor 15:00 de iş başı derse ben çıkış saatine kadar anca gelebiliyorum.Ayrıca tahlil felan verdiği için öğleden önce ve sonram doktorda geçiyor.Birde iş yerimiz iş başı kağıdı olsa dahi herkesin ücretini ve sgk sını kesiyor.