Hangi Muhasebe Programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smmcanan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar

Ben işyerimi iyi kullanışlı muhasebe paket programı almak istiyorum.bununla ilgili tavsiye ve görüşleriniz almak istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla

Ynt: HANGİ MUHASEBE PROGRAMI

Sanıyorum program ismi yazılırsa reklama girdiği için site yönetimi tarafından kaldırılır.

Ancak zaten piyasada belli başlı birkaç iyi program var, müşterilerinizin faaliyet konusuna göre seçim yapmanızda fayda var, bazı muhasebe programları özellikle belli sektörlerde kullanılıyor o sektörün muhasebe ve stok takibine daha iyi cevap verdiği için.

Ynt: Hangi Muhasebe Programı

en iyisi almayı düşündüğünüz programların bayilerinden sıra ile demo yapmasını isteyin. (satmak için demo için geleceklerdir.) deneyin en hoşunuza giden 2-3 hakkında çevrenizdeki sm/smmm danışın (gerektiğinde en çabuk yardım onlardan gelir.) kanunlarımız çok sık değiştiği için programın uyumluluk süresi ve istenen ücretleride sorgulayın. (örn; mb beyan xml dosya yapısını hemem hemen her ay değiştiriyor.)

AYKUN, sence diğer yazılım firmaları bu pastayı kolay kolay bırakır mı?

önemi yokki

sen iş yerinde yani büronda hangi program olduğunun ne önemi var ki üretim hizmet ticari sektörüne göre program seçiminde iyi olanını kullanmaya çalışırsın ama ben olsam en ucuzu hangiyse onu alırdım

sana katılmıyorum gürsoyarman;

muhasebe bir firma için baş departmandır ve kullandığı programda bi okadar önemlidir.

muhasebe yanlızca evrakları kaydetmekle bitmiyor biliyorsunuzki; çıkan hesap tablosu işverene en doğru ve noksansız bir şekilde vermek zorundayız biz muhasebeciler.

ve bunun için muhasebe programı çok önemlidir ki özellikle çok çalışan firmalarda .

ben bu sıkıntıyı çok çekiyorum özellikle stok ayaklarında ve benim zamanımı çok alıyo bu

ben gursoyorman ın o sözlerinden dolayı, muhasebeyle muhasebecilikle bir alakası olmadığını düşünüyorum.aksi takdirde öyle konuşmazdı.
program,bizler için çok önemli bir unsurdur.sen ne kadar iyi bir muhasebeci olursan ol,programın kötüyse kendini gösteremezsin.
ben geçmişde adını belirtmeyeceğim bir muhasebe programı kullandımo program yüzünden bütün veriler birbirine girdi.bordrolar karıştı.kdv beyannameleri çift hesaplandı.çıldırmak üzereydim.programımı değiştirerek kayıtları yeniden işleyip 6 ayda herşeyi yerine oturtabildim. ve 10 yıldırda aynı programı kullanıyorum şimdi.

bak sevgili nisan arkadaşım,
ben aday meslek mensubuyum ve piyasada adını anmayım ama sadece 3-5 programı kullanmasını bilmiyorum onlar da adı az duyulan programlar. Hesapların çifter çifter gitmesi ve 12 aylık kredili hesapların temizlenmesi gibi problemleri ben de çok çektim ve de gecem gündüzüm heba oldu (her ne kadar karşılığnı almıyosak da). Sonra anlaşıldı ki programa verileri giren yetkili hep yanlış kullandığından ötürü çekmişim o eziyeti sonuçta tek düzen hesap planının mantığı tektir ister stok olsun ister cari hesaplar olsun, işin sürecini düzgün ve zamanında takibini yaparsan hiç bi sorunla karşılaşmazsın, mali tabloların hazırlanmasına gelince her türlü tablonun formatı alomaliye.com başta olmak üzere pek çok yerden rahatlıkla edinebilirsin çünkü tabloyu yapmak için ihtiyacın olan şey mizandır. düzgün bir mizandan istediğin tabloları yaparsın

bi şeyi daha söyleyim kullanılan programın menüsü gıcık olabilir? ısınmaya bilirsin elin alışmamış olabilir bi şekilde hoşlanmadıysan çok zorluk çekersiniz ama sonuç hep aynıdır

Merhaba,

Anladığım kadarı ile muhasebecisiniz. Muhasebeciler için, bir muhasebeci tarafından hazırlanan programı tavsiye ederim size. İçimizden biri bizi en iyi bilendir. Ve yenilikleri en iyi anlayandır. Bu hem maddi hem manevidir. O yüzden yatırım yapacaksanız iyi bir programa yapmalısınız. Bu bahsettiğim program sayesinde eleman fazlalığına da son. Burada da ekonomi sağlıyorsunuz. Manuel yapmanız gereken herşeyi o, otomatik kendisi yapıyor. İsmini ve daha detaylı bilgi almak isterseniz [email protected] mail adresime yazabilirsiniz.

öyle hepsi aynı demek, ne iş olsa yaparım demekle birdir bana göre... ilk sistemimi 1989 da kurdum. mikro yazılımevinin programıydı. ardından uzunca süre logo kullandım. şimdilerde link kullanıyorum. her birinin diğerine göre avantajı da dezavantajı da var. 4 milyon dolara (yanlış duymadınız millet fabrika kuruyor bu paraya) çalıştığım firmaya SAP kuruldu. hoş sap sadece bir muhasebe programı değil. organizasyonun her alanından satış, idare, depo, satınalma, finansman, karlılık, maliyet muh, genel muh vs hepsinin ortak kullandığı bir program.

muhasebe programının temel özelliği iş olgularının rapora dönüşümünü kolaylaştırmaktır. ama çok önemli bir özelliği gözden kaçıyor. o da muhasebe programları iş disiplininde en önemli araçlardan biridir. alınan program mümkün olduğunca tüm diğer departmanlarca etkin olarak kullanılabilir ise iş te o kadar organize ve verimli olmaktadır.

yoksa bildiğimiz klasik muhasebecilik gelsin evraklar yapılsın kdv muhtasar... bu sadece devlete çalışmak demektir. böyle olunca da ne yazık ki kimse değer vermiyor bizlere... kurulacak sistem devletten öte patron için olmalı. sistemi kuracak patron ise bunun bilincinde olup yatırımı kendine yapmalıdır.

ben bağımlı çalışıyorum.

eğer bir gün büro açar isem linux üzerinde open office ile (ms in excel'i yani) muhasebemi gayet sağlıklı biçimde tutarım. programa da para vermem.

ama eğer bir gün patron olursam (bunu hiç sanmıyorum) adam gibi bir sistem kurarım işletmeme...

muhasebe ile alınacak raporlar nelerdir, iç denetimde etkinliği ne olacaktır vs vsvs... sorulara cevap verdikten sonra fayda/maliyet oranı en yüksek programı seçerim...

sağlıcakla kalın,