Hastalık Halinde Kıdem Tazminatı Alınabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam,
bir işçimiz kanser hastası olduğu için işten ayrılmak istiyor ve kıdem tazminatı talep ediyor.işçi bu durumda kıdem tazminatı alabilirmi bunu nasıl belgelemesi gerekiyor.beyan ettiği raporda .........tarih itibari ile kanser tedavisine başlanmıştır diyor bu yeterlimidir

Ynt: Hastlık halinde kıdem tazminatı alınabilir mi.?

Heyet Raporu olursa veya hastaneden alınmış onaylı bir raporsa 4857 sayılı iş yasasının 24/I-a md. gereği kıdem tazminatlı çıkışını yapabilirsiniz. İbranamesini de imzalatmayı unutmayınnn :)

Ynt: Hastlık halinde kıdem tazminatı alınabilir mi.?

evet konuyu biraz daha detaylı araştırdım ve a aynı sonuca vardım.teşekkürler

Ben ilk defa bu siteyi kullanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ben küçükken kaza geçirmiştim ayağım kalça kemiğinden çıkmıştı .3. Yıldır çalışıyorum ve sancıların artmaya başladı tazminatli cikisimi nasil alabilirim heyet raporu yeterli olacakmi çalışamaz raporumu almam gerekiyor.......

Yapmakta olduğunuz işin sağlığınız için olumsuz etkiler yarattığını belirten heyet / dr raporu ile işvereninize başvurarak, sağlık durumunuza uygun bir görevlendirme talebinde bulunduktan sonra, işveren talebinize göre sağlık durumunuza uygun bir görev veremezse sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatınızı ödemesi gerekir.
Bildiriminize rağmen yeni görev vermezse, veya sözleşmenizi feshetmezse, siz bu sebeple sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Buna rağmen tazminatınız ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.