yeni yasaya göre erkeklerde emeklilik yaşı 65 oldu, bunu hepimiz biliyoruz,
ve herkes isyan ediyor haklı olarak
birde şunları düşündüğümüzd isyan etmemek elde değil;
bir çok kimse 40 yaşından sonra görme problemleri yaşamaya başlıyor
nefes darlığı ve buna benzer rahatsızlıklar olmaya başlıyor hele hele 50 - 55 yaşa geçildiğinde rahatsızlıklar dahada belirginleşmeye başlıyor;
peki bu yaşlardan sonra sık sık ufak tefek rahatsızlanarak işini aksatanları iş veren ne yapar işine son verir değilmi..
o zaman bu kişi ne yapacak başka bir yerden iş mi arayacak bulsada o yaştan sonra kim iş verir, iş verse bile ne kadar verimli çalışılabilinir,
rahatsızlıkları belirli bir yüzdenin üzerinde olmayınca emeklide olamayacağına göre bu kişiler ne yapar ne eder geçimini nasıl temin ederler..işsiz kaldıklarında SSK primleri yatmaaycağına göre sağlıktan nasıl yararlanırlar, okuyan çocukları varsa tahsillerine nasıl devam edebilirler.
şimdi diyeceksinizki bu sorun o kişilere ve devlete ait,
evet öyle ama ileride bizlerin sizlerinde aynı duruma düşmeyeceğimiz ne malum.
peki ne yapabiliriz .... koca bir hiç
neymiş efendim sosyal güvenlikte erken emeklilikten dolayı kara delik varmış,,, peki 3 kuruşluk bir şeyi 3000 lira fatura edip devleti dolandıranların hiç mi suçu yok acaba;
bence emeklilik yaşı 55-57 normaldi ama elimizden bişey gelmiyor
çok bilmişler düşüncesizce adım atanlar olduğu sürecede elimizden bir şey geleceğini sanmıyorum;
bu benim fikrim doğru veya yanlış olabilir elbette,
herkese iyi forumlar;
ve herkes isyan ediyor haklı olarak
birde şunları düşündüğümüzd isyan etmemek elde değil;
bir çok kimse 40 yaşından sonra görme problemleri yaşamaya başlıyor
nefes darlığı ve buna benzer rahatsızlıklar olmaya başlıyor hele hele 50 - 55 yaşa geçildiğinde rahatsızlıklar dahada belirginleşmeye başlıyor;
peki bu yaşlardan sonra sık sık ufak tefek rahatsızlanarak işini aksatanları iş veren ne yapar işine son verir değilmi..
o zaman bu kişi ne yapacak başka bir yerden iş mi arayacak bulsada o yaştan sonra kim iş verir, iş verse bile ne kadar verimli çalışılabilinir,
rahatsızlıkları belirli bir yüzdenin üzerinde olmayınca emeklide olamayacağına göre bu kişiler ne yapar ne eder geçimini nasıl temin ederler..işsiz kaldıklarında SSK primleri yatmaaycağına göre sağlıktan nasıl yararlanırlar, okuyan çocukları varsa tahsillerine nasıl devam edebilirler.
şimdi diyeceksinizki bu sorun o kişilere ve devlete ait,
evet öyle ama ileride bizlerin sizlerinde aynı duruma düşmeyeceğimiz ne malum.
peki ne yapabiliriz .... koca bir hiç
neymiş efendim sosyal güvenlikte erken emeklilikten dolayı kara delik varmış,,, peki 3 kuruşluk bir şeyi 3000 lira fatura edip devleti dolandıranların hiç mi suçu yok acaba;
bence emeklilik yaşı 55-57 normaldi ama elimizden bişey gelmiyor
çok bilmişler düşüncesizce adım atanlar olduğu sürecede elimizden bir şey geleceğini sanmıyorum;
bu benim fikrim doğru veya yanlış olabilir elbette,
herkese iyi forumlar;