Hediye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cetvel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cetvel

Tanınmış Üye
Firmamızın yurtdışı ortakları Türkiye ye geldi ve 5.000,00 TL kadar hediye alınıp ortaklara verildi. fatura firma adına kesildi. ben KKEG olacağını düşünüyorum. sizin görüşleriniz nelerdir.
Teşekkürler.

Ynt: Hediye

Durumu öze göre değerlendirecek olursak Sn.öztemiz80'in dediği gibi kar dağıtımı olarak değerlendirmek gayet olası :)
Ancak biz pratikten devam edersek faturaların üzerinde yurtdışı ortağa alınan hediye yazmadığına göre yapılan işin nitelik ve niceliği uygunsa temsil ve ağırlama gideri olarak kaydetmenin bence bir mahsuru yok.

yurtdışından 70 kişilik bir grup geliyor ve kişi başı yaptığımız harcama 70TL. Yeminli mali müş.şirketinin bu konudaki cevabı şu şekilde oldu. kişi başı tutar küçük olduğu için kkeg hesaplarına almana gerek yok giderleştirebilirsin.

cetvel ' Alıntı:
yurtdışından 70 kişilik bir grup geliyor ve kişi başı yaptığımız harcama 70TL. Yeminli mali müş.şirketinin bu konudaki cevabı şu şekilde oldu. kişi başı tutar küçük olduğu için kkeg hesaplarına almana gerek yok giderleştirebilirsin.

Siz hediye diyorsunuz.Şimdi eğer hediye adeti 1,2,3 adet ise bunun 70 kişiyle alakası yok.Önemli olan faturanın adet ve içeriği.

merhaba
önceki çalıştığım firmada yönetim kurulunun otel faturasında 'köpük banyosu bedeli vb' ibareler geçiyordu.sonuçta konaklama gideri ama içerik farklı.tamamen yasal olmamakla berebar bu tür giderler genelde giderleştiriyor.