Hepimiz Elimizden Geleni Yapmalıyız??.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hsynuzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ??.

Değerli Meslektaşlarım,

Kocaeli Millet Vekili Sayın Lütfü TÜRKKAN öncülüğünde ve Mersin Millet Vekili Sayın Mehmet ŞANDIR, Tekirdağ Millet Vekili Sayın Bülent BEZEN, Muğla Millet Vekili Sayın Mehmet ERDOĞAN, Samsun Millet Vekili Sayın Cemalettin ŞİMŞEK?in imzalarıyla meclise sunulan, meslek yasamızdaki Türmob üst yönetiminin sayısal olarak kaç SMMM ve kaç YMM den oluşacağını belirleyen ilgili maddelerinin değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi, bu gün itibarıyla Meclis Komisyonuna getirilmiştir.

Bu teklifte emeği geçen herkese, mesleğini seven ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı uygulamaları küllen reddeden bir meslektaşınız olarak teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu adım, mesleğimiz açısından çok önemli bir gelişme olup, teklifin kanunlaşması için tüm meslektaşlarımızın şahsi ve siyasi desteğine ihtiyaç duyulacaktır.

Her meslektaşın; hangi mesleki gruptan olursa olsun yada hangi siyasal partiyi desteklerse desteklesin, gücünün yettiğince, gerek parti il ve ilçe temsilcileri, gerekse Millet Vekilleri bazında, bu kanun teklifinin yasalaşması için elinden gelen çabayı göstermesi gerekmektedir.

Pazar günü, sizlerle paylaştığım yazı içeriğinde kısmen değindiğim, YMM-SMMM ayrıştırılmasının giderilmesine ilişkin bölümü aynen şöyleydi:

?Bu başlık altında bir konuyu daha belirtmek isterim ki, YMM SMMM ayrımının ortadan kaldırılarak tek çatı, tek meslek önerisini savunan meslektaşlarım (ki bunlara bende dahilim), bölünmeye sebebiyet veriyorsunuz eleştirilerine muhatap olacak taraf kesinlikle değillerdir, aksine birlik ve beraberliği savunan taraftırlar.
Aynı birlik altında, farklı meslek mensuplarından bahsederek, hatta bir grubu diğerinin üzerinde ilan edip burjuva sınıfı yaratanlar, yönetimde ağırlıklı olarak bunlardan oluşacaktır diyerek, hem Anayasaya aykırı bir uygulamaya yol açmakta, hem de binlerce emekle vücuda getirilen Meslek Örgütümüzü bölünmüşlüğün tabelası haline getirmektedirler. Berberler odasının yönetimi, kuaförlerden mi oluşuyor, bakkallar odasının yönetimi market sahiplerinden mi oluşuyor, bu ayırımlar bölünmeyi körükler, kuaförlerde berberlerde saç keserek, bakkallarda marketlerde perakende satış yaparak ekmeklerini çıkartıyorlar. Bizlerin yani tüm TÜRMOB çatısında faaliyet gösteren meslek mensupları da, muhasebe ve denetim uzmanlığından mesleki gelir elde ediyoruz. Birilerine farklı unvanlar vererek işin özünü değiştiremezsiniz. Gün birlik olma günüdür ayrıştırma değil.
Demokrasiyi içine sindirmiş hangi uygulamada 85.000 kişinin yönetiminin 3.900 kişiye teslim edildiği görülmüştür. Bunun yanlış bir uygulama olduğunu YMM olan pek çok meslektaşımdan duyduğumu söyleyebilirim. Anayasaya aykırı olan bu uygulamanın ortak bir platform oluşturularak giderilmesi yönünde çalışma başlatılması, kesinlikle bir zaruret olmuştur.?

Bugün itibarıyla komisyona giren bu yasa teklifi ile; Meslek kanunumuzun daha ilk çıkışı esnasında, mesleğimize bölünme tohumlarını eken ve YMM SMMM ayrımını dayatarak, bizleri neredeyse birbirine düşman eden, 85.000 kişinin yönetimini 3.900 kişiye bırakan, ayrıca Anayasaya da aykırı olan bu uygulamanın kaldırılması için bir ışık yakılmış oldu.
Aşağıda; Kanun Teklifinin komisyona girdiğine ilişkin, özet bilgileri veriyorum.

Kanun Teklifi Bilgileri

İmza Sahipleri
Kanun Teklifinin Metni

Dönemi ve Yasama Yılı 24/2
Esas Numarası 2/646
Başkanlığa Geliş Tarihi 30/05/2012
Teklifin Başlığı 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Teklifin Özeti Teklif ile, Birlik Yönetim Kurulu, Birlik Disiplin Kurulu ve Birlik Denetleme Kurulunun üye kompozisyonunun yeniden belirlenmesi öngörülmektedir.
Teklifin Son Durumu KOMİSYONDA

Kanun Teklifi Komisyon Bilgileri
Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Esas Komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 05/06/2012 Komisyonda

Kanun teklifinin ayrıntılarına ve gerekçelerine http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0646.pdf
Adresinden ulaşabilirsiniz.

HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ??.

Tek Vücut Tek Yumruk Olabilen
Daha Güçlü Bir Meslek Örgütü Umuduyla
Sizleri Saygı ve Sevgilerimle, Selamlıyorum,

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hüseyin UZUN

İletişim Bilgilerim: e-mail:[email protected] İş Tel: 284 212 22 11
Gsm: 542 291 77 00

Ynt:

Konu başlığını, büyük harflerle yazdığımı gönderdikten sonra farkettim, lütfen kusuruma bakmayınız

Ynt: Hepimiz Elimizden Geleni Yapmalıyız??.

Hüseyin bey bilgilendirdiğiniz ve konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende yakın zamanda başka bir mesleki sitede yayınlanan makalemde bu eşitsizliğe değinmiştim. Ve birlik olarak smmm ve ymm lerin ayrılmasının mesleğimiz açısından daha yararlı olacağına vurgu yapmıştım. Gelişme umut verici, fakat düzenleme yasalaşırsa da ymm meslektaşlarımızın ayrılma yoluna gideceği kanaatindeyim. Sonucu ne olursa olursun mesleğimiz açısından hayırlı bir gelişme, güzel bir başlangıç, umarım siyasi hesaplara kurban gitmez.

İyi akşamlar

Ynt: Hepimiz Elimizden Geleni Yapmalıyız??.

sizin gibi bir kaç meslek mensubu daha olsa, sorunlarr daha çabul çözülecek gibi,emeğinize sağlık.saygılar....