Hizmet Akdi Feshi Bildirimi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Niyazi_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadlar merhaba,

Bir yazı hazırlamak istiyorum fakat bunu tam olarak metne nasıl dökerim bilemiyorum? İşveren çıkarılan işçiye ihbar süresi çalıştırmak istiyor. Ama çalışmazsa şu kadar tutarı ödemeniz gerekir diye devam edecek.Aynı şekilde çalışarak ayrılmak isterse ....... ile ........ tarihleri arasında çalışmanız gerekiyor. ..... tarih itibariyle de iş akdiniz fesih edilecektir gibi.. Ama tabi resmi bir dille aktarılmalı.

İHBAR VE FESİH BİLDİRİMİ TEBLİGATI

Sayın xxxxx xxxx

.......................................unvanlı ................. SSK sicil numaralı işyerimizde ......... tarihinden itibaren çalışmaktasınız. İş sözleşmeniz, .......... tarihinde feshedilecektir.

4857 sayılı İş Kanunun 17. maddesi gereğince..... hafta ihbar süreniz olduğu tespit edilmiştir. Bu yazımızın tarafınıza tebliğinden itibaren ...... haftalık ihbar sürenizi kullanmanızı ve bu süre içerisinde, yine aynı kanunun 27. maddesi gereğince günlük iki saat ücretli iş arama izniniz olduğunu bilmenizi ve ihbar sürenizin sonunda firmamızla ilişiğinizin kesileceğinden ..... ayına ait ücret/ yıllık izin / kıdem tazminatı vb haklarınız ayrıca tarafınıza ödenecektir.
İhbar süresince görevinize devam etmemeniz durumunda xxxxx firması olarak ihbar tazminatı talep hakkımız saklıdır.

Bilgilerinize ricaen tebliğ ederiz.

[TABLE="width: 633"]
[TR]
[TD]Tebliğ Edenin [/TD]
[TD]Tebellüğ Edenin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Adı-Soyadı (Ünvanı) :[/TD]
[TD]Adı-Soyadı :

TC Nosu :
SSK Nosu :[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İmzası :

Tarih :
Saat :[/TD]
[TD]İmzası :

Tarih :
Saat :[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:
Merhaba. Farklı bir başlık açmadan buradan sorabilirim diye düşündüm. Biz de bir işçimizi işten çıkarmak istiyoruz. Sorunlu bir tip ve iki de bir rapor alıyor. Zaten performansı da düşük. Bir nevi kendini attırıp hem tazminat almak hem de işsizlikten yararlanmayı düşünüyor gibi. İşverenimiz de artık bu personelle uğraşmak istemiyor. Malum işten atsak elde performansa dair ustasının gözleminden başka bir kanıt pek yok. Dolayısıyla da ilk iş gidip şikayet edecek ve potansiyel suçlu olan işveren büyük bir ihtimalle bu tazminatı ödemek zorunda kalacak hazsız duruma düştüğünden. Dolayısıyla bunlarla uğraşmayıp bir an önce bu personelden kurtulma yoluna gidilmek isteniyor. İşe giriş tarihi 24.12.2014. Buna göre ihbar süresi 4 hafta. Şimdi biz bu personele yukarıdaki gibi iş akdinin feshedileceğine ve ihbar süresi olarak da 4 hafta daha çalışması gerektiğini belirteceğiz. Fakat işçi 4 hafta çalışmak istemeyip de hemen işten çıkmak isterse. Bu kişiye karşı ne yapmamız gerekir ? Acaba çalışmak istemediğine dair onayını alıp ihbar tazminatından vaz geçeceğini mi yazmalı ? Şimdi biz işten hemen çıkarsak ihbar tazminatını ödemek zorundayız. Ama işçi ihbar süresince çalışmak istemezse işveren ne yapmalı. İşçi ihbar süresinin tazminatını mı ödemeli. yoksa tazminatını alıp elini kolunu sallayıp gidecek mi ? Hadi gitti diyelim. Yarın bana ihbar tazminatı vermediler diye şikayet etse başımız ağrır mı ? Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler

Yazılı olarak ihbarı noter kanalıyla gönderin.
İhbarda ihbar süresi içinde sözleşmenin aynı şartlarla devam ettiğini, günlük 2 saat iş arama iznini belirtip toplu olarak kullanmak isterse işverene bildirmesini belirtin.
İhbar süresi içinde devamsızlık yaparsa, devamsızlık yaptığı her gün için tutanak tutup, bir ihtar daha gönderip işe davet edin, geçerli bir mazeret sunmasını isteyin.örneğin 3 gün içinde işe dönüp geçerli mazeret sunmazsa sözleşmesinin devamsızlık nedeniyle feshedileceğini belirtin.
İhtarın eline geçmesinden sonra tanıdığınız süre içinde mazeret bildirip geri dönmezse devamsızlık nedeniyle sözleşmesini feshedin.
Tazminatların da üstüne içmesi için bir bardak su ikram edin.

Sn Niyazi 34
Sanırım sn Keremcem bey kopyala yapıştır yaptığı için gözden geçirmeyi sehven unutmuş,iletide ki ilk madde 17,diğeride madde 27 olacak.
Bilgilerinize

Yeni başlık açmadan bir soruda ben sormak istiyorum.
-Personel kendisine tanınan ihbar süresi bitmeden iş bulup ayrılmak istediğini söylediğinde ve firma da kabul ettiğinde kalan ihbar süresi ücreti ödenmeli midir?
-Personele hakettiği ihbar süresinden daha kısa süre süre vermek istesek kalan süresini toplu izin olarak verebilir miyiz?
-Toplu iş arama süresini nasıl hesaplayabilirim?

Taraflar anlaşıyorlar ise(ki anlaşıyor)bu durumda sorun olmaz,dolayısıyla taraflara bir yükümlülük doğmaz.

...
-Toplu iş arama süresini nasıl hesaplayabilirim?
Takvimi açarsınız ,
İhbar süresi günlerini işaretlersiniz,
O işaretlediğiniz günler içindeki işyerinde çalışma yapılacak olan her güne 2 saat yazarsınız
yazdığınız 2 saatlerin toplamı iş arama izni toplam süresi olur.

İhbar öneli bütündür, 1 hafta ücret, 3 gün izin 8 gün ihbar süresi şeklinde olmaz. 1 gün eksik kullanılsa ihbar süresine uyulmamış olur.

İhbar öneli bütündür, 1 hafta ücret, 3 gün izin 8 gün ihbar süresi şeklinde olmaz. 1 gün eksik kullanılsa ihbar süresine uyulmamış olur.

Bir önceki yazıyla bağlantılı yazmıştım eksik anlaşılmış. İhbar süresi 4 Hafta personel ilk haftasını kullanırken iş buluyor ve işveren kabul ediyor sonrasında personel kalan 3 haftanın ihbar ücretini talep edebilir mi?

Talep etmesine engel bir şey yok, herkes her türlü talepte bulunabilir, önemli olan o talebinin karşılık bulup bulmaması.
Talep etse de böyle bir hakkı doğmaz. Zorunluluk her iki taraf için de ihbar süresinin tam kullanılması şeklindedir. Ya 4 hafta çalışacak / çalıştırılacak yada 4 haftalık ihbar tazminatı ödenecek. İşçinin yapması gereken yeni iş bulduğunda ancak ihbar süresinin sona ermesinden sonra yeni işine başlamasıdır.