Hizmet Dökümümde Farklı İsim Mevcut

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mls1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mls1994

Katkı Sunan Üye
merhabalar

internetten hizmet dökümüme baktığımda farklı bir isim mevcut tam günlerimi görmek için yada bu yanlışlığı düzelttirmek için ne yapmam gerekir.Ve ayrıca benim sigorta dökümlerimde başka birine karışmış olabilirmi çünkü bazı yıllar olması gerekenden daha az prim gözüküyor.eğer karışmışsa tam gün sayımı sgk ya gidip öğrenebilir miyim ? kaç gün kaldı emekli olmama gibi bilgileri ssk dan öğrenebilirmiyim.ve de evlendim soyisim değişikliği için de daha başvur madım bir sorun yaratırmı eski soyadımla yatması ...

yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
iyi çalışmalar...

Ynt: hizmet dökümümde farklı isim mevcut

öncelikle işvereninizle yada muhasebe birimi ile görüşün.Farklı isim diyorsunuz,tabi ki karışıklık olmuş olabilir.

Doyurucu bilgi alamazsanız bağlı olduğunuz SGK Kurumuna müracaat ederek bilgi alabilrisiniz.

Ynt: hizmet dökümümde farklı isim mevcut

farklı isimlerden kasteddiğim bundan 7 sene önceki hizmet dökümlerime bakıyorum orada başka ismler mevcut başından böyle bir olay geçip de çözen varsa bilgilendirmelerini bekliyorum tam olarak ne kadar primim kaldı bilmek istiyorum.teşekklr.

Ynt: Hizmet Dökümümde Farklı İsim Mevcut

eski yıllara ait çok sık olarak karşılasılan bir durum.öncelikle primlerinizin eksik yattığını düşünüyorsanız ilgili işyerinden bildirgelerinizi talep edebilir ve gün sayılarını karsışalstırabilirsiniz.farklı isime prim yatırılan süreleri kendi gün sayınızdan düşerek kendi gün sayınızı bulabilirsiniz.bu hata diğer arkadaş için problem olur.çünkü onun günleri eksik gözükür.ilgili dönemlerde çalıştığına dair bildirgeleri temin edip sgk ya basvurması gerekir.

soyadı değişikliği içinde herhangi bir sorun olmaz.içinizin rahat etmesi için soyadınızın değiştigine dair bir dilekçe ve evlilik cüzdanı fotokopisi yeterli olur.

Ynt: Hizmet Dökümümde Farklı İsim Mevcut

bu gibi problemler için sgk ya gidip gün toplatan var mı ? ve o yıllarda çalıştığım firmaların çoğu kapandı bildirgeleri bulmak zor.benim hizmet bildirimime karışmış olanlar ile benimkilerde başkasına karışmış olabilir problem olup olmadığını sgk ya gidip öğrenen var mı ?

teşekkürler