Hizmet İadesi İçin Fatura Kesilmesi

neslisah

Katkı Sunan Üye
firmamız nakliye işi yapmaktadır.arada karşılaştığımız bir sorunumuz var.müşteriye irsaliye ile malını alıp nakliyesini yapıyoruz.fakat müşteri sonradan bundan vazgeçtiğini ve bu nedenlede kendisine gönderdiğimiz firmamıza ait faturamızı bize geri gönderiyor.biz bu faturayı yasal süre içinde beyanını yapmış oluyoruz.bize normal süresi geçtikten sonra gelen firmamıza ait faturamızı ben satış iadesi olarak işleme alıyorum.hizmette iade faturasının yasal yolları nasıldır.izlenmesi gerekn yol nedir..teşekkür ederim.

Ynt: hizmet iadesi için fatura kesilmesi

Eğer karşı taraf kayıtlarına almışsa bu faturayı size iade faturası düzenlemesi gerekmektedir.Sizde iade faturasını bu şekilde kayıtlarınıza alabilirsiniz.Ancak karşı taraf
bu faturaları kayıtlarına almadıysa ve almadığınıda ispat etmesi gerekir bir şekilde o zaman
faturayı iptal edip kayıtlarınızdan çıkararak geçmiş döneme ait düzeltme beyanı vermeniz gerekir.Tabi bu benim görüşüm .İyi çalışmalar...

Ynt: hizmet iadesi için fatura kesilmesi

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü?nün 2 Aralık 2005 tarih ve B.07.1.GİB.4.35.17.01/KDV:02-36/698 sayılı muktezası konuyla ilgili şunu söylüyor:

"... Hizmet ifasının gerçekleşmesinden sonra bu hizmetin iadesi fiilen mümkün olmadığından hizmet bedeline ait katma değer vergisi tutarında da bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Ancak hizmetin tamamlanmasından önce fatura veya benzeri belgelerin düzenlenmesinden sonra taahhüt edilen hizmetin yapılmaması, eksik yapılması veya yapıldığı kadarıyla bırakılması halinde değişikliğin mahiyetine uygun şekilde ve değişikliğin vukuu bulduğu dönem içinde düzeltilmesinin mümkün olacağı ise tabiidir."