Hizmet Sözleşmeleri

sedat2241

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar Merhaba
Şirketimiz toplamda 20 perakende mağazası olan bir kuruluştur.Mağazalarımızda destek personelleri çalıştırmaktayız.Şöyle ki cumartesi pazar yoğun dönemlerde sadece o günlerde çalışacak kısmi süreli personeller çalıştırıyoruz.
Fakat mağazalarımızda yıllık izinler raporlar bayram vs.olduğu zamanlarda bu arkadaşları çağırıyor ve hizmet sözleşmesine aykırı harekette bulunuyoruz.Böylece eksik gün bildirimlerinde hizmet sözleşmesinde sıkıntı yaşıyorum.
1- Hizmet sözleşmesine nasıl bir madde koyalım ki bu arkadaşı istediğimiz zaman çağırıp sigortayada bildirip herhangi bir sıkıntı yaşamayalım.
2- Çağrı üzerine çözümü düşündüm ama haftada en az 20 saat çalışması gerekiyor ama haftada 20 saat çalışmayabiliyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tarafıma mesaj yazmasını önemle rica ederim.

4857/M-14
"Hafta,ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işcinin ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemedikleri takdirde haftalık çalışma süresi yirmi saat kararlaştırılmış sayılır."
Peki "...ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirledikleri takdirde ne olacak..?
Kısmi süreli iş sözleşmesinin kendine has özel uygulama şekli olan 14 ncü madde kapsamında bu süre kısmi sürelilerde olduğu gibi uygulanması(yani2/3-haftada 29 saat)mümkündür.

20 yada 20 saat den az çalışsalarda olur,sorun olmaz yeterki "ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemiş olsunlar.

cevaplarınız için tşk ederim
Şimdi öğrendim sgk yetkililerinden bilginize sunuyorum Böyle bir durumda yani hizmet sözleşmesi ayda 8 gün çalışacak diyor ise fakat biz daha fazla çalıştırıyorsak puantaj kayıt cetveli düzenleyip hizmet sözleşmesi ile birlikte eksik gün ekine koymamız durumunda herhangi bir sorunla karşılaşmayacağız.Sadece puantaj cetvelinde yetkilinin ve personelin imzası gerekmektedir.

Bu şekil çalışanların haftalık çalışma süresinin azami 30 saati geçmemesine dikkat ediniz
Buna göre örnek,günlük 7.5 saat x 4 gün=hafta da 30 saat olduğundan ,sgortalı gün sayıs da haftada 4 gündür