Hurda Metalde Fason

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hgüneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.Benim bir firmam var ve bu firmam hurda metal almakta bunu işlemekte kurşun haline getirmekte bunu gerek satmakta gerekese üretimde kullanmaktadır.KDV kanının 17.madde kapsamında KDV'den istisnadır.Şimdi bir firma hurda metal göndereyim bana bunu işle ve kurşun olarak teslim et demektedir. Yani fason iş yaptıracaktır.Burada nasıl bir işlem yaparsak doğru olur?Teşekkür ederim

Hikmet Güneş
Gaziantep

Ynt: Hurda Metalde Fason

Merhaba,
Yapılan iş bir hizmet olacağı için, yapılan hizmet KDV kapsamında olacaktır.

İyi çalışmalar,
Sn.hgüneş
Teslim aldığınız hurda metali fason işçilik yapıp geri firmaya gönderirken %18 kdv oranını uygulayarak fatura edeceksiniz.

hgüneş ' Alıntı:
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.Benim bir firmam var ve bu firmam hurda metal almakta bunu işlemekte kurşun haline getirmekte bunu gerek satmakta gerekese üretimde kullanmaktadır.KDV kanının 17.madde kapsamında KDV'den istisnadır.Şimdi bir firma hurda metal göndereyim bana bunu işle ve kurşun olarak teslim et demektedir. Yani fason iş yaptıracaktır.Burada nasıl bir işlem yaparsak doğru olur?Teşekkür ederim

Hikmet Güneş
Gaziantep
MERHABA
2- Hurda Metal Teslimlerinde Tevkifat Uygulaması

86 seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin "Tevkifata tabi Hurdaların Kapsamı" başlıklı B/1 bölümünde tevkifata tabi tutulacak hurda metallerin niteliği konusunda gerekli açıklamalar yapılmış ve hurda metallerin ithal edilmiş olmasının sonraki aşamalarda tevkifata tabi tutulmasına engel olmayacağı belirtilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Bakanlığımıza intikal eden olay ve bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda, ithal edilen hurda metallerin yurt içindeki ilk satış ve teslimlerinin tevkifat uygulaması kapsamından çıkarılması uygun görülmüştür. Satıcı tarafından düzenlenecek faturada bu hususa ilişkin şerh düşülmesi ve ithalata ilişkin belgelerin bir fotokopisinin alıcıya verilmesi suretiyle tevkifat yapılmayacaktır.

Sn.İSMAİLYK
Sn.hgüneş in sorduğu sorudaki olayın tevkifatla ne alakası var. hurda teslimleri zaten kdvden muaftır.