uyumsoft

İab çıkış nedeni hakkında.

karakaya_

Katkı Sunan Üye
merhaba
işten ayrılma bildirimine çıkış nedeni istifa olarak yazdık aylık bildirimi verirken işveren tarafından çıkarıldı şeklinde göstersek işsizlik sigortası alabilirmiyiz 10 günlük iab düzeltme süresini geçirdik cezasız olacak şekilde ne yapabiliriz
teşekkürler

Ynt: İab çıkış nedeni hakkında.

Bildiğim kadarıyla İab deki çıkış nedeni dikkate alınıyor. Çünkü işçi 15 gün içerisnden İşkur a başvurması gerekıyor işkurda daha önceden işyerinden İAB ıstıyordu ama sımdı sgk nın sayfasından verdıgımız iab yetıyor hatta işçinın iab yı goturmesı bıle gerekmıyor.

gcatar ' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla İab deki çıkış nedeni dikkate alınıyor. Çünkü işçi 15 gün içerisnden İşkur a başvurması gerekıyor işkurda daha önceden işyerinden İAB ıstıyordu ama sımdı sgk nın sayfasından verdıgımız iab yetıyor hatta işçinın iab yı goturmesı bıle gerekmıyor.

olur mu canım öyle şey , işçi müracaat etmeden işlem başlatmazki kurum.

HAZELSU ' Alıntı:
gcatar ' Alıntı:

Olmaz tabi Syn. HAZELSU da neye şaşırdınız anlamadım ben işçi müracat etmeyecek dıye bişey yazmadım kı yazıyı tekrar okursanız ıyı olur işçi 15 gün içerisinde başvurması gerekıyor ama evrak olarak iab götürmesine gerek yok yazıyor. Yanlış yazmadıysam ve şu anda yanlış okumuyorsam. ;)

işten çıkış bildirmini düzeltme vermenin cezası varmı peki

10 gün içerisinde yok. Ama 10 gunu geçince düzeltme veremıyorsunuz yanılmıyorsam. Cezası hakkında bilgim yok.

15 gün işvereni ilgilendiriyordu..İşten ayrılış bildirgesini 15 gün içerisine kuruma bildirmesi gerekiyordu..şuan öyle bir durum yok..İşsizlik maaşını hak eden çalışanın başvurma süresi..hizmet akdinin feshedildiği tarihten itibaren 30 gündür..

sgk ya bir dilekçe verin işten ayrılış bildirgesinde sehven ayrılış nedeni yanlış seçilmiştir diye ama aylık bildirgede son hali doğru şekliyle vereceksiniz.

gcatar ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
gcatar ' Alıntı:

Olmaz tabi Syn. HAZELSU da neye şaşırdınız anlamadım ben işçi müracat etmeyecek dıye bişey yazmadım kı yazıyı tekrar okursanız ıyı olur işçi 15 gün içerisinde başvurması gerekıyor ama evrak olarak iab götürmesine gerek yok yazıyor. Yanlış yazmadıysam ve şu anda yanlış okumuyorsam. ;)

işten ayrılma bildirgesi götürmekle , müracaat etmek arasında ki fark ne ??? bence siz beni yanlış anlamışsınızz :( sonuç olarak kişi öyle ya da böyle kuruma müracaat için gidecek , ister işten ayrılma bildirgesi olsun , ister olmasın ;)