İade KDV' si İndirelecek KDV' ye Eklenir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S_aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S_aday

Katkı Sunan Üye
Herhangi bir ayda (örn; Haziran) ihracattan dolayı beyanname üzerinde istemiş olduğumuz farzedelim 10.000 YTL lik İade KDV yi (KDV Bey.40.satır) vazgeçip istemeyip, Cari Ayda (örn;Temmuz ayı ) Önceki Dönem Devreden KDV ye atabilirmiyiz.?

S_aday' Alıntı:
Herhangi bir ayda (örn; Haziran) ihracattan dolayı beyanname üzerinde istemiş olduğumuz farzedelim 10.000 YTL lik İade KDV yi (KDV Bey.40.satır) vazgeçip istemeyip, Cari Ayda (örn;Temmuz ayı ) Önceki Dönem Devreden KDV ye atabilirmiyiz.?

Sayın S_aday

Bu şekilde bir işlem yanlış olur kanaatindeyim.

Çünkü bir önceki dönemde kdv beyannamenizde iade alacağınız tahakkuk etmiş. Bunu iade alabilmenin prosedurleri belli .

Ya nakit iade istemi , yada tahakkuk edecek vergilerinizden herhangi birine mahsup talebi yapılabilir. Böyle bir durumda Devreden kdv niz zaten beyanname üzerinde tutmaz ve düzeltme beyannamesi vermek zorunda kalırsınız.

böyle bir durum söz konusu olması mümkün değil.
sayın ertan beyin açıklamsı uygundur. beyannamede çıkan vergini, iade istemiş olduğun rakamdan gelecek dönemlerde mahusbunu istemen daha mantıklı.

iyi çalışmalar

Sn S_aday Haziran İhracat derken ihraç kaydı ile satmış olduğunuz mallardan iade almanız gereken rakam varsa mal yurtdışıedilmiş ise gümrük beyannamesinide almıssanız ister diğer vergi borçlarına (Ssk-Geçici Vergi-Muhtasar Vb.) isterseniz sonraki dönemlerde indirilecek kdv ye ekleyebilirsiniz.

Fatih2006' Alıntı:

Sn S_aday Haziran İhracat derken ihraç kaydı ile satmış olduğunuz mallardan iade almanız gereken rakam varsa mal yurtdışıedilmiş ise gümrük beyannamesinide almıssanız ister diğer vergi borçlarına (Ssk-Geçici Vergi-Muhtasar Vb.) isterseniz sonraki dönemlerde indirilecek kdv ye ekleyebilirsiniz.

sayın fatih2006 ;

şöyle çok basit bir düşünüyorum, şimdi ben haziran ayında beyannamemde doğan iadeyi temmuz ayının indirilecek kdv 'sine eklersem sizce devletten haziran ayına ait rakamı iki defa indirim söz konu yapmış olmazmıyım sizce ...

böyle bir durum söz konusu olması mümkün değil. sadece takip eden aydan mahsup isteyebilirsin ..

iyi çalışmalar

S_aday' Alıntı:

Merhaba,

Haziran ayına ait beyannamede, ihracattan dolayı iade alacağın tutardan vazgeçip bu tutarı indirim yoluyla giderebilirdiniz. (39 seri nolu KDV genel tebliğinin 1/D bendi uyarınca)

Maliye, İndirim yoluyla giderilen KDV'nin daha sonradan iade istenip istenemeyeceği başlıklı özelgede "İADE İSTENEBİLECEĞİ" şeklinde görüş bildirilmiştir.

Sizin sorunuzda, bu özelgede sorulan sorunun tersi olduğundan, Haziran ayından itibaren en son verdiğiniz beyannameye kadar düzeltme beyannamesi vererek istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz kanaatindeyim. Yine de özelge istemeniz yerinde olur.

Ancak iadeden vazgeçseniz bile, ihracata ait belgeleri bağlı bulunduğunuz vergi daireine vermek zorundasınız.

Bu nedenle; düzeltme beyannamesi vermek yerine bu iade alacağınızı mahsup yoluyla kullanmanızı öneririm.

Saygılar.

sayın fatih2006 ;

şöyle çok basit bir düşünüyorum, şimdi ben haziran ayında beyannamemde doğan iadeyi temmuz ayının indirilecek kdv 'sine eklersem sizce devletten haziran ayına ait rakamı iki defa indirim söz konu yapmış olmazmıyım sizce ...

böyle bir durum söz konusu olması mümkün değil. sadece takip eden aydan mahsup isteyebilirsin ..

Sn.mhmt79 neden mükerrer olacak onu anlamadım birde takib eden ayda daha mal yurtdışı edilmemisse nasıl mahsub istenecek. benim 3 yıldır yaptığım işlem. tebliğe bakabilirsin oradada var. ayrıca benim söylediklerime katılmıyorsan 0312 354 49 01 Ostim Vd. İhracat servisi görüşebilirsin. yardımcı olurlar.