İade Talebim Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer34

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar 2011 yılı gelir vergimde 2000 tl civarında bir iade hakkım ortaya çıkmıştı. başvuruyu 9 nisanda yapmıştım.kırık gün sonra v.dairesine gittiğimde hiçbir işlem başlatılmadığını öğrendim.sonra memurun başında bizzat durdum ve işlemleri başlattım. daha sonra bana 8 haziranda yazılan tarafıma 1 ay sonra gelen tebliğde sağlık harcamalarıyla alakalı belgelerim istendi bende faturaların asıllarıyla birlikte bir dilkeçeyle hesap numarama bakan memura verdim aradan 3 hafta geçti ses yok.bu p.tesi gittiğimde memur verdiğim evrakı bulamadı imzadadır dedi bi kaç gün sonra gel dedi.yarın tekrar gidip durumu sorucam eğer yine başından savarsa sizce ne yapmalıyım bu arada nakit iade istemiştim.

Ynt: İade talebim hk.

Üstat 2000 TL çok büyük bir para değil stopajınız yokmu , KDV niz çıkmıyormu benimde geçen yıldan 1200 TL civarı bir rakam vardı yılbaşından beri çıkan vergilere mahsup yaptırdım iadeden pek birşey kalmadı.
Vergi daireleri nakit iadelerde çok uğraştırıyor indirdiğiniz giderlerin dökümünden tutun evrakların asıllarına kadar istiyorlar eğer ki rakam büyük değil ve vergi mahsuplarına denk geliyorsa nakit istemenin hiçbir anlamı yok sonuçta makbuz kesiyorsanız hadi geçicilerden stopajı mahsup edip geçicilerde bir işinize yaramasada KDV ödemeniz çıkıyordur en azından onları mahsup yaptırırsanız işlemleriniz çok daha kısa bir sürede tamamlanacaktır.

dün vergi dairesine tekrar gittim dosyam muhasebeye 30 temmuzda gelmiş,artık onlar ne zaman iadeyi gerçekleşitiriler bilmiyorum. ama bir daha nakit iade kolay kolay istemem

nakit iadeyle ilgili bir olay olduğunu düşünmüyorum. bende kendi vergi borçlarıma mahsup etmiştim. giderler gelirlerin yarısından fazla olduğu için düzeltme istediler. bir arıza çıkmaması için düzeltme verdik. ayrıca bağkur primlerinin dekontlarını istediler. onlarıda götürmüştüm. yani biraz oyalıyorlar. alışkanlık olsa gerek...